Marine Aluminium oppfordrer alle ansatte til å gå med bøsse under søndagens TV-aksjon. Vi vil vise samfunnsansvar, sier Carina Ringen.

Skrevet .

På Karmøy og Stord gjelder oppfordringer rundt 250 personer som bli anmodet om  å gå som bøssebærere i sitt nærområde nå på søndag. Bedriften gir 500 kroner til TV-aksjonen for hver ansatt som går med bøsse.

– Vi har verdier som «lagånd» og «lojalitet» – og  det passer meget godt inn i det å sammen hjelpe andre som ikke er like heldige som oss, sier HR-leder Carina Ringen.

-Jeg husker at det i fjor var det utfordende å få nok folk til å gå som bøssebærer. Dette håper vi å kunne sette fokus på og kanskje inspirere flere bedrifter til å hive seg på. Vi får ansatte ut på en frisk søndagstur til et godt formål, sier hun.

Oppfordringen er markedsført internt både på intranett og infoskjermer rundt omkring på bedriften.

– Samfunnsansvar har høyt fokus hos oss. Vi har blant annet, sammen med ansatterepresentantene blitt enige om at vi i år ikke gir den vanlige julegaven. I år gir vi heller 60 000 til et veldedig formål, og har lansert  fire 4 alternativer som de ansatte skal  stemme over.

Næringslivet bidrar på ymse måter til årets aksjon. Onsdag ringte politikere og næringslivsledere fra Haugesund, Karmøy, Tysvær, Vindafjord rundt til bedrifter i egen kommune i to stive timer i Sjøfartsdirektoratets lokaler.

Humøret var på topp, konkurranseinstinktet intakt og responsen god. Totalt hanket de inn en halv million kroner under ringestafetten.
Målet var å få inn penger til TV-aksjonen «Vann forandrer alt» i regi Kirkens Nødhjelp. Tilsvarende stafetter ble arrangert landet rundt denne torsdagen.