Administrerende direktør i Fjord Line, Ingvald Fardal, vil kunne overta ruten mellom Bergen og Stavanger.

I forrige uke kom meldingen om at Flaggrutens rute mellom Stavanger og Bergen skal legges ned. Nå kan Fjord Line stå klare til å overta.

Skrevet .

– Dersom Flaggruten mellom Bergen og Stavanger legges ned, vil Fjord Line kunne tilby daglige avganger på linjen med transport for både passasjerer og gods. Dette forutsetter at myndighetene endrer regelverket slik at fergetrafikk mellom Norge og Danmark kan kombineres med transport innenlands, og det uten at det kreves offentlige subsidier, sier adm.dir. i Fjord Line, Ingvald Fardal til skipsrevyen.no

– Problemet knyttet til en kombinasjon av fergetrafikk mellom Norge og utlandet og innenlands i Norge, er reglementet for avgiftsfri servering om bord. Tax free-handel er ikke tillatt mellom Bergen og Stavanger. Passasjerene kan imidlertid kjøpe mat og drikke uten å betale moms, samt at rederiet ikke pålegges enkelte andre avgifter knyttet til serveringen. Dette kan imidlertid løses ved at vi som transportør belastes for en sjablonmessig avgift per passasjer som kompenserer inntektstapet for dem som benytter seg av vårt tilbud mellom Bergen og Stavanger. Når Flaggruten legges ned vil det dermed kun stå på politisk vilje til nytenking dersom man ønsker å opprettholde sjøveis transport for passasjerer og gods mellom de to store byene på Vestlandet, fortsetter Fardal.

Les hele saken her: http://www.skipsrevyen.no/nyheter/137192.html