Bjørn Leit (t.v) og Jessica Velde i aksjon under en reise til Malaga for et par år siden.

Haugalendingenes reiselyst gir Haugesund Travel rekordfart i omsetning og inntjening. Reisebyråvirksomheten har økt med 48 % hittil i år og totalomsetning vil nå nærmere 50 millioner i 2014.

Skrevet .

Haugesund Travel har hatt rekordomsetning hittil i år og særlig stor er veksten innen gruppesegmentet.

– Vi opplever at stadig flere bedrifter ser nytten av å arrangere ulike former for personalturer, kundeturer, incentiv og teambuildingsturer samt styremøter og konferanser til spennende destinasjoner i utlandet,  direkte fra Haugesund lufthavn, sier Jessica Velde(bildet)  og Bjørn Leite i gruppeavdelingen.

Omsetningsveksten, som i fjor var på rundt 70 prosent, har fortsatt i år og utsiktene for neste år er svært gode. Så gode at selskapet nå er i ferd med å utvide staben.

– Ofte har kunden et ønske om å kombinere selve reiseopplevelsen med forskjellige aktiviteter innen kultur, underholdning, mat og drikke samt diverse bedriftsbesøk.

Vi skreddersyr etter gruppenes egne ønsker og behov har en stor fordel av å være direkte oppknyttet mot Ryanair`s bookingsystem. Dette gir oss mulighet å få innsyn i booking situasjonen på de enkelte flygninger, og

å foreta de vurderinger som sørger for best mulig pris ut til kunden, sier Velde og Leite.

Også andre reiseselskaper merker reiselysten i regionen, en reiselyst banksjef Runar Skarstein i SR-Bank har antydet har et volum på rundt en milliard kroner i året. Det er like mye som omsetningen i hele Haugesund sentrum.