Westcon satser på subseamarkedet og har inngått kontrakt som sikrer 50 jobber til mars neste år.

Skrevet .

På kort tid er Westcon etablert som en ettertraktet aktør innen produksjon av undervannsmoduler. Med utgangspunkt i Westcons fasiliteter i Florø (bildet) , skal selskapet på oppdrag fra Subsea 7 produsere tre stigerørsfundamenter med tilhørende beskyttelsesstrukturer til bruk på Martin Linge-feltet, der Total er operatør, heter det i en pressemelding fra selskapet med hovedbase i Ølensvåg.

– Dette oppdraget kommer i rekken av utfordrende og interessante subseaprosjekter der det stilles enormt høye krav til kvalitet og sikkerhet i alle deler av produksjonen. Vi får i slike oppdrag benyttet bredden av kompetanse innen produksjon og prosjektstyring som finnes i Westcon. Nå ser vi virkelig frem til samarbeidet med Subsea 7 – en avtale som ytterligere styrker vår posisjon i subseamarkedet, sier Steinar Matre, leder for subseaavdelingen i Westcon.

Les også: Venter tøffere høst

http://www.dn.no/nyheter/energi/2015/06/22/1257/oljesmellen/gr-inn-i-mrk-hst

 

Westcon er en totalleverandør innenfor offshore og maritim industri og leverer en bredde av produkter og tjenester til rigg, skip og undervannsenheter. Avtalen med Subsea 7 kommer i rekken av tilsvarende oppdrag Westcon har utført siden satsingen på produksjon av undervannsenheter startet for drøye to år siden. Gjennom oppdrag for blant annet OneSubsea, Kongsberg Oil & Gas Technologies, EMAS AMC og Technip, har Westcon i denne perioden produsert undervannsmoduler til store feltutbygginger over hele verden.

– Dette er et krevende marked å få innpass i – særlig i disse tider, men vi har lykkes ved å jobbe knallhardt og tilby topp kompetanse, HMS-standarder og systemer for kvalitetssikring. Dette har bidratt til at kundene stadig vender tilbake til oss, sier Matre.

 

Subsea 7-avtalen er en betydelig kontrakt for Westcons subseasatsing, og sikrer arbeid for 40-50 personer frem til mars neste år.