Westcon Power & Automation kjøpt Karmøy-selskapet Simonsen Elektro med 14 ansatte.

Skrevet .

Oppkjøpet er et ledd i strategien om å levere elektro- og automasjonstjenester fra vugge til grav for sine kunders prosjekter, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Westcon Power & Automation ønsker å følge sine kunder fra nybygg til opphogging. Med kjøpet av Simonsen Elektro styrkes kompetansen innenfor segmentet service og ettermontering, og for levering av løsninger for hele livsløpet.

– Med oppkjøpet blir teamet til Westcon Power & Automation styrket med de svært dyktige og kompetente serviceteknikere fra Simonsen Elektro.

Bedriften har etablert en solid posisjon i markedet og har gode kunderelasjoner, sier administrerende direktør i Westcon Power & Automation, Geir Odland.

Simonsen Elektro leverer elektro og automasjonstjenester til blant annet olje- og kjemikalietankere, lastebåter, supplybåter og fiskebåter. Selskapets 14 ansatte leverte i fjor tjenester for 17 millioner kroner.

I følge Geir Odland vil oppkjøpet innebære positive effekter for kundene i både Westcon Power & Automation og Simonsen Elektro. – Dette er et strategisk viktig oppkjøp som sikrer oss kapasitet og verdifull kompetanse, og vil bidra til å videreutvikle produktene og tjenestene til Westcon Power & Automation, sier Odland.

——————————————————————————–
Fakta om Simonsen Elektro Karmøy:
•Utfører service og vedlikehold av alle typer skip fra små fiskebåter til oljetankere, hovedsakelig mot service på olje- og kjemikalietankere, lastebåter, supplybåter og fiskebåter
•Holder til i Karmsund fiskerihavn på Karmøy
•Omsetning i 2011: 17 millioner kroner
•14 ansatte