Fra utdelingen i går: Fra h. Andreas Nærdal og Line Sandnes fra Programkomiteen i Lean Forum Norge, Birgit Feder og Jan Hilt fra Westcon Yards i Ølen.

Ølensvåg-bedriften Westcon er kåret til vinner av Årets Leanprosjekt for forbedringsarbeidet som er gjort ved rørlageret på verftet.

Skrevet .

Det var deltakerne på den årlige Leankonferansen arrangert av Lean Forum Norge som stemte frem Westcons prosjekt som vinner i konkurranse med seks andre nominerte. Prisen har som formål å skape motivasjon og entusiasme for Lean, og i dag deler Nærings- og handelsministeren ut prisen til årets leanvirksomhet.

– Innføringen av lean har gitt oss enda mer effektive arbeidsprosesser, noe som kommer kundene til gode. På vegne av konsernet er jeg stolt over å få en slik anerkjennelse. Det gir inspirasjon til å fortsette dette viktige arbeidet, sier Arne Birkeland, konsernsjef i Westcon.

Lean er en produksjonsmetodikk som handler om å produsere produkter og tjenester med mest mulig nytteverdi og minst mulig tap av tid og ressurser ved å optimalisere arbeidsprosessene.

Innføring av lean som produksjonsteknikk har vært et satsingsområde i Westcon det siste året, og høsten 2012 tok rørlageret i bruk lean-verktøy i sitt forbedringsarbeid. Det ble raskt registrert en positiv effekt både på effektiviteten og arbeidsmiljøet.

– Utgangspunktet for rørlageret var en mangelfull forståelse av forbedringsarbeid og en uklar rollefordeling. Dette er i dag endret til det motsatte og vi har oppnådd svært gode resultater som følge av en mer effektiv arbeidsprosess, sier Jan Hilt, leder for logistikk og anlegg ved Westcon Yards i Ølen.