Vibrand Fondene vinner internasjonal pris!

03.05.2024
Avdelingssjef i Vibrand Fondene, Sigve Eriksen, er stolt og takknemlig over å motta en høythengende internasjonal pris.
Forvalter 1,2 milliarder kroner for haugalendinger.
Avdelingssjef i Vibrand Fondene i Haugesund, Sigve Eriksen, er stolt og takknemlig over å motta den høythengende, internasjonale prisen "Beste nordiske aksjefond over 3 år". LSEG Lipper-prisen som kåres årlig blir gitt til det nordiske aksjefondet som leverer høyest avkastning målt over en tre års periode.

-Det er en annerkjennelse for flere års satsning på å bli en god nordisk forvalter. Dette er for øvrig den andre utmerkelsen Vibrand Norden oppnår, da vi i fjor ble kåret til det beste Nordiske fond av DINE PENGER/VG. Vibrand fondene forvalter nå 1,2 milliarder kroner for kundene sine på Haugalandet, sier Eriksen.

Å vinne en Lipper Fund Award er et anerkjent kvalitetsstempel i finansbransjen. Prisen har blitt delt ut i mer enn 30 år, og i mer enn 20 land verden over. Prisen blir gitt til de fondene som har høyest risikojustert avkastning beregnet over enten 36, 60 eller 120 måneder.

Vibrand valgte i 2018 å fokusere på Norden som investeringsunivers. Eriksen mener de nordiske børsene har et godt og bredt tilbud av selskaper som kan bidra til å skape en god diversifisert avkastning over tid. I Vibrand er forvaltningsstrategien sterkt forankret i en global makroanalyse, som styrer hvilke sektorer innenfor Norden forvaltningsselskapet velger å investere i. Denne investeringsstrategien er noe av det Eriksen tror har vært med å bidra til fondenes gode resultater.

-I løpet av de siste tre årene har fondet Vibrand Norden brukt mulighetene til å ha større ulike sektor-eksponeringer i takt med de ulike hendelsene i økonomien. I årene fremover vil denne strategien videreføres, med fokus på ulike sektorer innen Norden som er forventet å skape gode forvaltningsresultater i årene som kommer, avslutter Eriksen.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund