- Et skoleeksempel på oppdrett

16.08.2019
Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (t.v) likte lakseburgeren av typen Salmalaks som Bremnes Seashore leverer. Her sammen med administrerende direktør i Bremnes Seashore, Einar Eide. (Foto: Medvind24.no)
Fiskeriministeren likte det han så og smakte på smoltanlegget i Trovåg
Det er kvalitet i alle ledd. Her tar de vare på hele fisken og har fokus på bærekraftig forskning og utvikling, sier fiskeriminister Harald Tom Nesvik.

Denne uka  besøke han både laksefella i Etneelva og smoltanlegget til Bremnes Seashore i Trovåg.

- Bare se på Salmalaksen som produseres av Bremnes Seashore - her er både merkevare, smak og kvalitet på plass og den er like god om du steker, griller eller koker den. Det er fordi de har fokus på kvalitetssikring, sier han.

Fiskeriministeren drog fram kompetanseoverføring som eit viktig middel i kampen mot lakselus og sjukdommar som kan råka oppdretsnæringa. Samstundes poengterte han at villaks og oppdrett må kunne leve side om side.

- Her må mvi sørge for vekst på ein bærekraftig måte.

Administrerande direktør i Bremnes Seashore, Einar Eide kunne fortelje at nøkkelen deira har vore å sørga for trivselen og helsa til fisken, så kjem den økonomiske delen og utviklinga etterkvart.

- Me har sett fokus på viktigheten av kompetent arbeidskraft og kor viktig det er å legge til rette for utdanning og læreintitusjonar for å kunne utvikle industrien vidare, seier Eide til Medvind24

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund