- Et skoleeksempel på oppdrett
16.08.2019
Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (t.v) likte lakseburgeren av typen Salmalaks som Bremnes Seashore leverer. Her sammen med administrerende direktør i Bremnes Seashore, Einar Eide. (Foto: Medvind24.no)
Denne uka besøke han både laksefella i Etneelva og smoltanlegget til Bremnes Seashore i Trovåg.
- Bare se på Salmalaksen som produseres av Bremnes Seashore - her er både merkevare, smak og kvalitet på plass og den er like god om du steker, griller eller koker den. Det er fordi de har fokus på kvalitetssikring, sier han.
Fiskeriministeren drog fram kompetanseoverføring som eit viktig middel i kampen mot lakselus og sjukdommar som kan råka oppdretsnæringa. Samstundes poengterte han at villaks og oppdrett må kunne leve side om side.
- Her må mvi sørge for vekst på ein bærekraftig måte.
Administrerande direktør i Bremnes Seashore, Einar Eide kunne fortelje at nøkkelen deira har vore å sørga for trivselen og helsa til fisken, så kjem den økonomiske delen og utviklinga etterkvart.
- Me har sett fokus på viktigheten av kompetent arbeidskraft og kor viktig det er å legge til rette for utdanning og læreintitusjonar for å kunne utvikle industrien vidare, seier Eide til Medvind24