- Jeg ba om rørlegger, ikke ei jente!

28.09.2018
Hør kvinnen som mobiliserer for å øke status og kvinneandelen i rørleggeryrket.
Marie Linn Havsgård fra Bergen fikk stående applaus da hun møtte en mannsterk forsamling under NBLs generalforsamling i vår. På Byggarena 26. oktober kommer hun for å snakke om livet som rørlegger, kvinne og mor og hvorfor det er viktig å få flere kvinner inn i yrket.

– I mitt firma sier sjefen at her er vi alle rørleggere og skiller ikke på kjønn. Slik er det dessverre ikke overalt. Jeg har møtt sinte kunder ute på jobb som ber om å få en rørlegger, ikke en jente. Og motsatt: Kunder som hopper opp og ned av begeistring over at det kommer en jente-rørlegger- og vil ta bilde av meg. Begge deler er like rart, sier Havsgaard.

Selv har Havsgård (31) arbeidet som rørlegger i åtte år. Nå er hun ansatt i Chr. M. Vestrheim, som har flere kvinnelige rørleggere ansatt. Hun elsker jobben sin, og ikke minst er hun opptatt av å få ut budskapet om at rollen som mor godt lar seg kombinere med rollen som rørlegger.

Skal det bli flere kvinner i faget, tror hun at bransjen må vise seg frem og kanskje drepe noen myter.

  • Jeg gleder meg til å komme til Haugesund og Byggarena og snakke om et tema jeg brenner for, sier Marie Linn Havsgård.


 

To andre som gleder seg er Erling Dokk Holm, kjent og  aktiv samfunnsdebattant, som har arbeidet akademisk med byutvikling, design, arkitektur og moderne forbruksmønster, og redaktør Mimir Kristjansson i Klassekampen, som setter byggebransjen under lupen.

-Sosial dumping, svart arbeid og useriøse aktører som konkurrerer bort de seriøse entreprenørene gjør at stadig færre unge søker seg til arbeid i en bransje som blir avgjørende for Norge de neste tiårene, sier Mimir.

Program og påmelding her:
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro