- Kjenner på usikkerheten

23.04.2020
At Equinor kutter i utbyttet viser hvor alvorlig situasjonen er. Nå er konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige forberedt på jobbkutt
Teige forteller til E24  at mange i Equinor nå kjenner på en stor usikkerhet. Det gjelder både hva som skjer med oljeprisen og hva som skjer med koronaviruset.

– Det ene drar det andre med seg. Fra det en leser, virker det ikke som viruset vil forsvinne med det første. Og da spørs det om en får fart på oljeprisen. Hvis ikke reiselivet og flybruken tar seg opp, og dermed forbruket av olje, kan dette dra ut skikkelig, sier Teige.


Han viser til det som skjedde tidligere denne uka, da amerikanske produsenter ikke fikk solgt oljen sin.


– Overproduksjonen av olje er stor og de innførte kuttene er ikke store nok. Hvis det ikke er noen lysning over sommeren, vil usikkerheten bli enda større.


– Frykter Equinor-ansatte for jobbene sine?


– Vi har ikke diskutert noe sånt. Folk kjenner på situasjonen. Men fortsetter dette og dagene går og inntektene synker, må vi være åpne for alle eventualiteter. Og jeg tror alvoret er i ferd med å synke inn.


Aker BP først ute

Som det første av de store oljeselskapene har Aker BP startet på nedbemanningssprossene som følge av dystre fremtidsutsikter.


– Vi har avsluttet avtale med 250 av konsulentene våre, det er ytterligere 350 konsulenter igjen. Det vil bli videre reduksjon i antall konsulenter, men vi vil alltid trenge noen konsulenter som har spesiell kompetanse eller for å ha en viss fleksibilitet.


Den betydelige reduksjonen i aktivitetsnivå medfører at det trolig også blir reduksjon i fast ansatte, sier pressekontakt Ole-Johan Faret i Aker BP til Aftenbladet.


Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund