- Klart vi er stolte!

13.08.2020
Anders Opedal blir ny toppsjef i Equinor. Han er bror av FKHs sportssjef Eirik Opedal.
Setter Sauda på kartet, sier Inge Løyning om at sambygding blir ny konserndirektør i Equinor
Jeg vet ikke om det ble flagget noe sted, men det er klart vi er stolte her i Sauda, sier lederen i Sauda Vekst, Inge Løyning til meldingen om at sambygdingen Anders Opedal har klatret helt til topps i Norges kanskje viktigste konsern, Equinor.

-Det setter jo Sauda på kartet, fortsetter Løyning som er ett år yngre enn den nye Equinor-sjefen og husker han som en dedikert gutt fra guttedagene.

-Han stakk seg ikke ut på noen måte, så vidt jeg husker, men han kom fra en lærerfamilie som visste betydningen av utdannelse.

Anders Opedal er bror av FKHs sportssjef Eirik Opedal. Næringsforeningen har forsøkt å komme i kontakt med Opedal, men han har ikke svart på vår henvendelse.

Meldingen om at Anders Opedal overtar som toppsjef i Equinor kom som børsmelding mandag morgen. Opedal, lærersønnen fra Sauda, tar over fra 2.november. Eldar Sætre går dermed av etter seks år som toppsjef, og over 40 år i selskapet.

Anders Opedal kommer fra stillingen som konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring.


Opedal kom til Equinor (den gang Statoil) i 1997 etter en oljekarriere internasjonalt. I årene etter har han vært direktør for alt fra anskaffelser, den store Brasil-satsingen, drift og forbedringer og alle selskapets prosjekter.


– Nå skal jeg sette med ned for å finne gode ledere og kollegaer i Equinor som skal hjelpe meg med å forberede meg til 2. november, forteller Opedal til dn.no om det som står øverst «på tapetet» hans.


Opedal blir Equinors 6. konsernsjef og bare den andre som noen gang er rekruttert internt. Avtroppende konsernsjef Eldar Sætre var den første som ble funnet i egne rekker.


Styrelederen mener nettopp det å finne noen i egne rekker har en rekke fordeler. Både han og Opedal selv påpekte flere ganger at verden er i rask endring og at selskapet må sette enda mer fart i klimatiltakene.


– En ekstern leder som kommer inn må gjøre seg kjent, har kanskje problemer med å gjøre gode strategiske valg raskt, og det har vi ikke tid til, sier Reinhardsen.


 


Inge Løyning i Sauda Vekst synes det er stas med Equinor-sjef fra Sauda.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund