.. men statistikken lyver!

28.06.2010
Aftenposten, HA, alle tok vi feil: Flystatistikken lyver. SAS og Norwegian er nesten jevnstore på ruta mellom Haugesund og Oslo!

Det var flere enn oss som stusset over Avinors trafikktall for 2009, gjengitt i Aftenposten sist uke. Norwegians markedsandel på Oslo-ruta var kun 16 prosent, sto det å lese. Mens SAS og Norwegian var nesten jevnstore på landsbasis.

Forklaringen kommer fra lufthavnsjef Øystein Østensjø i Avinor på Helganes:

"I forbindelse med denne RVU presentasjonen er det viktig å understreke at Norwegian startet sine flyginger den 19. august i 2009, og at 16 prosent således er den årlige andelen som ble oppnådd i løpet av de siste fire av årets tolv måneder.

Jeg har ikke anledning til å oppgi nøyaktige tall, men kan opplyse at våre statistikker viser at Norwegian har en markedsandel mellom 40 og 50 prosent på Haugesund."

Skriver Østensjø.

Med andre ord: SAS og Norwegian er nesten jevnstore når det gjelder frakt av passasjerer mellom hovedstaden og Helganes. SAS har vært det mest punktlige flyselskapet av de to, men i mai vant Norwegian. 100 prosent regularitet mot SAS 98 prosent.


Les hva vi skrev før helga:

https://nforeningen.no/node/144891
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland