-Mest spennende jeg har vært med på

21.12.2018
Gunnar Birkeland gikk fra prosjektlederjobb til toppsjef i UNITECH Offshore AS .
UNITECH har virksomhet i Houston, Perth og Singapore foruten flere lokasjoner i Norge.  Nå har Birkeland sammen med sine medarbeidere flyttet inn i nye fasiliteter i 24/7 bygget I Haugesund

Selskapet som er etablert og eid av Hellesøe familien i Bergen, har levert distribusjonssystemer subsea  til olje og gass i over 30 år.

Grunder Bernt Hellesøe investerer i produksjonsanlegg i Sunnhordaland og på Haugalandet som også inkluderer nye teknologi innen høyspentsjøkabler til offshore vind. UNITECH med partnere har fått tildelt Norsk Katapult ordning for Sustainable Energy og Arena-bevilgning for å bygge en norsk leverandørkjede innen flytende offshore vind. 

Selskapet er i vekst og jakter nye ansettelser innen prosjekt ledelse, salg og umbilical og høyspent kompetanse.

-Vi har en unik og komplett kompetanse innen vårt forretningsområdet her i regionen og markedet utvikler seg raskt. Sett i kombinasjon med UNITECHS kapabilitet og eiers investeringsvilje, er dette en vinnerformel, sier Gunnar Birkeland. -Dessuten er dette det desidert mest spennende jeg har vært med på noensinne. Vi har utviklet gode relasjoner til meget dyktige samarbeidspartnere i vår region og ser frem til å tjene mer penger sammen 

Gunnar har fortid i FMC og Polytec før han gikk til UNITECH for 2 år siden som prosjektleder.

Han har flere sentrale styreverv i bl.a. Helse Fonna, Høgskolen på Vestlandet, NMEC og Sustainable Energy.

Gunnar er også leder for Norwegian Offshore Wind Cluster, og var  nylig var på tur til Irland og knyttet viktige relasjoner til energiselskaper som har store utbyggingsplaner.

Bildet viser Birkeland som holder «Takk for maten tale» i residensen til Den Norske Ambassadøren i Dublin.

 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund