- Vi bygde nok litt på spekk...

26.11.2020
Kjell Spanne og Bo Andren har fylt opp sitt nye næringsbygg. Omega og Konica Minolta flytter inn
Kjell Spanne i Bo Andren kan puste lettet ut. Det svenskeide familieselskapet bygde et næringsbygg som vokste seg betydelig større enn planlagt. Og akkurat i det Spanne skulle ut og skaffe leietakere, slo koronapandemien  inn.

-Det var en del nerver da, gitt, sier 55-åringen med et skjev smil. – Du kan si vi bygde litt på spekk. Men nå er vi i boks..

For i disse dager fylles hver eneste kvadratmeter i det fire etasjes næringsbygget på «Bo Andren-sletta» mellom Raglamyr og Oasen opp med møbler og kontorutstyr. Konica Minolta er akkurat på plass i førsteetasjen, og om noen dager flytter Omega, med base i Ølensvåg, inn i etasjen over.

Seksti arbeidsplasser

Fra før er Energy Consult (konsulentvirksomhet innen bygg og anlegg) og Bedriftsakademiet (hjelper arbeidssøkere å komme ut i jobb) godt boende i 3. etasje. Kjell Spanne og hans 17 medarbeidere i Bo Andren legger selv beslag på toppetasjen, et showroom i første etasje og lageret i sidebygningen.

-Når alle er på plass er vi nær seksti arbeidstakere i bygget, så dette blir en stor arbeidsplass, sier Spanne, som har jobbet i Bo Andren siden 1987. Han har ledet selskapet, med hovedkontor i Haugesund, siden 2004.

-Om halvannet år fyller vi 50, så det blir fint å feire her. Vi har ikke spart på noe og er veldig fornøyd med kvaliteten.

Høy lønnsomhet                     

Sammen med økonomisjef Arnulf Stakkestad gir han oss noen tall. Bygget er totalt på rundt 3700 kvadratmeter, og leietakerne har signert for fire eller fem år med opsjoner. Hele prosjektet kom til slutt på knapt 70 millioner kroner.

Gjennom femti år har Haugesund vært base for Bo Andrens vekst og framgang. Fra leveranse av tynnpanel (også kalt «juksepanel») via baderomspanel og kryssfiner til dagens massive salg av parkett og andre tregulv, har selskapet skaffet seg en solid posisjon i det norske markedet. Om lag 70 prosent av leveransene går til bolig- og næringsprosjekter, og Østlandet er hovedmarkedet. Der, i Fredrikstad, ligger også hovedlageret.

Selv om Bo Andren er svenskeid, styrer Kjell Spanne og hans medarbeidere butikken selv. Ikke rart, når du ser på resultatene. En bunnlinje på fra 7 til 9 prosent av omsetningen er skyhøyt i byggebransjen. Årlig ligger omsetningen på rundt 200 millioner kroner, men i år når den ikke mer enn 175 millioner.

-Vi følger boligbyggingen, og koronaen har dempet aktiviteten i næringen. Men vi lever greit med dette, og nå rigger vi oss for bedre tider, sier Spanne.

   • Vi har ikke spart på noe og er veldig fornøyd med kvaliteten, sier Kjell Spanne og økonomisjef Arnulf Stakkestad


  • Bjørn Balle og Jørg Karlsen i byggmesterfirmaet Leif Færaas i full jobb med å gjøre huset ferdig.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland