Aibels ambisjoner

04.03.2011
Ta deg en tur til Risøy-nærmere bestemt Garpaskjær. Der vil du se starten på et aldri så lite eventyr. Caiano Eiendom fører opp det første av to kontorbygg med plass til over 600 arbeidstakere. Et tredje bygg er også på tegnebrettet; et splitter nytt parkeringsanlegg med plass til godt over 300 biler.
Ta deg en tur til Risøy-nærmere bestemt Garpaskjær. Der vil du se starten på et aldri så lite eventyr. Caiano Eiendom fører opp det første av to kontorbygg med plass til over 600 arbeidstakere. Et tredje bygg er også på tegnebrettet; et splitter nytt parkeringsanlegg med plass til godt over 300 biler.

- Garpaskjær kan bli et kompetansecluster. Vi tror det er mulig å bygge opp et høykvalifisert ingeniørmiljø som vil trekke til seg bedrifter og kloke hoder fra andre steder av landet, sa Aibels Haugesundsdirektør, Bjørn Tollefsen, da planene ble kjent.

På Haugalandskonferansen for snart ett år siden dro viseadministrerende direktør Erling Matland et dristig fremtisscenario. Nå ser vi konturene av det Matland kalte ”Offshore kompetansesenter på Garpaskjær” og som han spådde ville ha 2500 arbeidsplasser i 2020. I dette scenariet har Haugalandet en sentral plass som aktør i offshore vindkraftmarkedet, ”spesielt på substasjonsplattformer og montering/installasjon av vindmøllene”. I tillegg er kompetansen som regionen i dag har i subsea-markedet utviklet ytterligere, og blitt en nasjonal og internasjonal klynge.

For Haugesund og regionen er dette vakker musikk. Et velrenommert industriselskap satser så det holder i en by med sterke tradisjoner innen on- og offshorevirksomheten. Et steinkast fra den monumentale Nordsjøhallen skal det investeres i framtidens ingeniørkompetanse.
Totalt jakter Aibel, som har skaffet seg en rekke viktige kontrakter det siste året, på rundt 1000 nye ingeniører til hele konsernet. Flere hundre av dem havner i Haugesund. Men kontorbyggene på Risøy skal også gi plass til Aibel-ingeniører som i dag har sitt arbeid i en rekke lokaliteter i og rundt Haugesund. Kreftene skal samles i et kompetansecluster ved innseilingen til byen.

For en region er slik arbeidskraft gull verdt. Den er rik på kunnskap, den er kjøpesterk og består av ressurssterke personer som gjerne også bidrar positivt i lokalmiljøet.
Dessuten generer ingeniørmiljøer ofte nye arbeidsplasser. Noen finner nisjer de gjerne ser et forretningspotensiale i og etablerer spinoffs fra den etablerte virksomheten. Erfaringer fra andre, store ingeniørmiljøer viser at de utvikler en kultur for nyskapning som fører til ytterligere vekst i lokalsamfunnet.

Nå er det olje-og gassvirksomheten som er basis for Aibels vekstambisjoner. De neste årene venter store investeringer i Nordsjøen. Men andre markeder venter. Fornybar energi er et av dem. Med Aibel som motor er det gode grunner til å se lyst på framtiden…
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 Sør-Norge
Hydro
Eurojuris Haugesund