ByggArena 2025

ByggArena 2025

Velkommen til årets storsamling for bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen 7. november!

Framtiden bygges nå - er du klar?

Hvordan bygger vi smartere, grønnere og mer inkluderende? Årets program har blant annet fokus på teknologi og innovasjon, bærekraft og klima, perspektiver og utsikter.
 
  • Kan inkludering og mangfold bli en konkurransefordel?
  • Hvordan skal vi planlegge framtidens bygg?
  • Må vi tenke annerledes og nytt når vi skal rekruttere?
  • Hva kan en selvprosjekterende KI-agent bety for bransjen?
  • Hvordan er de økonomiske utsiktene?

Bli med, bygg nettverk, og bli litt klokere – sammen med resten av bransjen.

Og som alltid for deg som har mulighet: After party etter konferanseslutt! 

Programmet oppdateres - følg med! 

Priser:
Kr 3400,-(medlemmer) 
Kr 4990,- (ikke-medlemmer)



 
Meld meg på
Side Image

Slutt å gjøre dumme ting, slik planlegger vi framtidens bygg – Kim Robert Lisø, konsernsjef GK Gruppen.

Hvordan skal vi planlegge framtidas bygg, slik at de blir mer klimavennlige og mer kostnadseffektive å bygge og drifte? Hvorfor er det slik at en del feil går igjen – feil som både øker klimaavtrykket og kostnadene, både for de som bygger og de som drifter byggene?

Lisø utfordrer bransjen til å tenke nytt. Han tar et oppgjør med ineffektive og miljøskadelige praksiser, og viser hvordan smartere planlegging, digitalisering og tydelige klimakrav kan redusere både utslipp og kostnader. Vi må rett og slett slutte å gjøre dumme ting. Lisø har en doktorgrad i bygnings- og materialteknologi fra NTNU og en sivilingeniørgrad fra UiT. Han har tidligere hatt ledende roller i Forsvarsbygg, SINTEF, Skanska og COWI, og har vært professor II ved NTNU med fokus på klimatilpasning av bygninger. 
Side Image

Den selvprosjekterende ingeniøren, KI-agenten som reduserer risiko, kostnad og karbonfotavtrykk i eiendomsbransjen - Janne Aas-Jakobsen, administrerende direktør Consigli

Teknologiselskapet Consigli har utviklet en KI-agent som prosjekterer tekniske anlegg opptil 99 % raskere enn tradisjonelle rådgivere. Med bakgrunn som sivilingeniør og mange års erfaring fra rådgivende ingeniørbransje, utfordrer Janne nå hele byggebransjen med kunstig intelligens som tenker som en ingeniør – og jobber døgnet rundt. Hun tar oss med bak kulissene i Consigli, og viser hvordan KI endrer både tempo, presisjon og ressursbruk i komplekse byggeprosjekter. Hun snakker engasjerende og ærlig om motstanden, mulighetene – og hvorfor suksess med KI krever ledere som tør å tenke nytt. 
Side Image

Hvordan kan byggebransjen arbeide med inkludering og mangfold i hele organisasjonen? Ståle Rød, Executive Vice President i Skanska AB

Skanska har forankret arbeidet med inkludering og mangfold i hele organisasjonen, med ledelsen som pådrivere. Selskapet har blant annet innført obligatoriske kurs i mangfoldsledelse for ledere og funksjonærer, og har ansatt en egen leder for inkludering og mangfold. 
 

Gjennom sitt lederskap og engasjement viser Ståle Rød hvordan byggebransjen kan kombinere bærekraft, innovasjon og sosialt ansvar for å forme fremtidens bygg og samfunn. Under hans ledelse har Skanska hatt et sterkt fokus på inkludering og mangfold, og arbeidet systematisk for å skape en mer åpen og representativ organisasjon. Skanska jobber målrettet med rekruttering, kultur og ledelse for å sikre like muligheter og et trygt arbeidsmiljø for alle.  
 

Rød var konsernsjef i Skanska Norge fra 2013 og har siden januar 2023 hatt ansvar for konsernets virksomheter i Norge, Storbritannia, Sentral-Europa og boligutvikling i Europa. Han har vært en del av Skanska siden 1997. Rød er utdannet byggingeniør fra Høgskulen på Vestlandet og har fullført Advanced Management Program ved Harvard Business School. 

Side Image

Bærekraftig utvikling av byggebransjen og bygningsmassen- hvor er vi på vei? Anne Sofie Bjelland, Høgskulen på Vestlandet

Anne Sofie Bjelland er PhD-student ved Høgskulen på Vestlandet og forsker på bærekraftomstilling i bygg og byggenæring. Hun har en master i byggeteknikk og arkitektur med fokus på bygningsfysikk og energibruk i bygg. Forskningen fokuserer på boligmassen og hvordan boligene som allerede står der kan tilpasses fremtidens lavutslippssamfunn. 

I innlegget vil hun presentere både hvilke utviklingsbehov som ligger i den eksisterende boligmassen, i tillegg til å vise hennes forskning på hvordan byggenæringen omstiller seg til mer miljømessig bærekraftige produksjonsmetoder og løsninger.  
Side Image

Økonomiske utsikter - Karine Alsvik Nelson, Handelsbanken

Karine Alsvik Nelson er makroøkonom i Handelsbanken gir oss et oppdatert blikk på de økonomiske utsiktene – internasjonalt, nasjonalt og regionalt. Hun tar oss gjennom makrobildet og trekker de store linjene ned til hva det kan bety for næringslivet lokalt. I en tid preget av geopolitisk uro gir Alsvik oss innsikt i hvilke drivkrefter som former økonomien – og hva vi bør følge med på fremover.  
Side Image

Tre inn i fremtiden! Jørgen Tycho - daglig leder OsloTre

Jørgen Tycho er grunnlegger og kreativ leder for det prisvinnende Oslo-baserte arkitektkontoret Oslotre. Oslotre arbeider med alle aspekter av trearkitektur, og er en av pionerene innen moderne trekonstruksjoner i Norge. Jørgen jobber med mål om å knytte arkitektur og det urbane tettere til det biologiske og sirkulære. Han snakker om hvordan dette århundrets arkitektur tar i bruk helt andre verktøy og materialer enn tidligere, og med dette skaper bedre og mer helhetlige bygg, basert på naturen og menneskets premisser. Forvent et meget inspirerende og tankevekkende foredrag som utfordrer både vanetenkning og komfortsoner. 

Side Image

Sildikon Valley: Sommer, studenter og skarpe løsninger - Karianne Ellefsen, Haugaland Vekst

Hvordan kan Haugalandet tiltrekke seg den kompetansen vi trenger i framtiden? Hvordan kobler vi studenter i høyere utdanning til næringslivet – på en måte som både gir verdi og bygger relasjoner? Kan et godt sommerprosjekt være nøkkelen til å sikre fremtidens kompetanse lokalt?
 

Prosjektet Sildikon Valley kan være svaret på nettopp dette. Gjennom et innovativt sommerprogram får studenter jobbe i tverrfaglige team med reelle utfordringer fra næringslivet i regionen. Samtidig får de faglig påfyll, innsikt i mulige karriereveier – og kanskje en grunn til å flytte hjem igjen. 

Side Image

Smedasundet 77 - Marita Grundberg Pedersen, anleggsleder Veidekke

Smedasundet 77 er et ambisiøst byutviklingsprosjekt midt i hjertet av Haugesund – et moderne kombinasjonsbygg som både utfordrer og utvikler byens tradisjonelle bystruktur. På en krevende tomt helt inntil sundet, med minimale avstander og kompleks arkitektonisk utforming, har prosjektet tatt i bruk ny teknologi og innovative byggemetoder for å løse logistikk og presisjon. Bygget knyttes naturlig til Strandgaten gjennom et nytt byrom, og markerer en tydelig satsing på bærekraft, byliv og fremtidsrettede løsninger. Hva er de viktigste valgene, løsningene og utfordringene for prosjektet? 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Sparebanken Norge
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 Sør-Norge
Hydro
Eurojuris Haugesund
SVS Sandvold Velde Supply