Bygger hydrogenlab på Karmøy

04.07.2019
Daglig leder Willie Wågen i Sustainable Energy, prosjektleder Pål G. Eide og daglig leder Gunvald Mortvedt i Westcon Power & Automation.
Et hydrogenlaboratorium skal gi økt fart i fornybarsatsingen i regionen.

Westcon Power & Automation og Sustainable Energy skal etablere en hydrogenlab med totalkostnad på 3,6 millioner kroner på Karmøy.


WPA var en av finalistene i kåringen av "Året bedrift" på Haugalandskonferansen i år, en konkurranse som ble vunnet av Geminor.

 De to partene går sammen om å etablere et hydrogenlaboratorium, og mener det vil spille en avgjørende rolle i utviklingen av verdens første hydrogendrevne ferje.

Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre bidrar med halvparten av summen, der midlene skal blant annet gå til å finansiere en helt ny brenselcelle levert av Ballard, heter det i en pressemelding.

– Med en brenselcelle på plass får vi et komplett testsystem for produksjon og styring av energi fra hydrogen. Systemet vil bli viktig for oss i utviklingen av den nye hydrogenferja til Norled. Anlegget gjør at vi kan stimulere og optimaliserer det som skjer fra brenselcella til propell og bidra til økt tempo i utviklingen av nye, grønne løsninger til skipsfarten.

Samarbeidet med Sustainable Energy-katapulten er utløsende for at vi kan gjøre denne investeringen nå, sier daglig leder i Westcon Power & Automation, Gunvald Mortvedt.

Det var tidligere i år at Westcon Power & Automation vant kontrakten på komplett energisystem og automatisering av ferja som skal gå på sambandet Hjelmeland – Nesvik – Skipavik.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund