ICA i Karmsundsgata i Haugesund (t.v. i bildet) er en av butikkene som blir kjøpt opp når COOP overtar det svenske handelsselskapet

Skrevet .

ICA har lenge slitt i Norge, og opplyser i en pressemelding at dette er den beste løsningen for deres virksomhet.

– Avtalen betyr at flere butikker og arbeidsplasser blir bevart enn om ICA skulle fortsatt å drive virksomheten i egen regi, og salget er derfor den beste mulige løsningen for vår virksomhet, skriver ICA.

De har i en lengre periode sett på ulike alternativer for å få lønnsomhet i sin norske virksomhet, og har vurdert å drive i en nedskalert form eller å selge.

– Ledelsen i ICA Norge har jobbet hardt med en alternativ plan for å drive ICA Norge videre. Planen ville ikke ledet til en tilstrekkelig lønnsomhet satt opp mot det budet vi nå har mottatt, sier Per Strömberg.

Coop Norge eies gjennom 133 norske samvirkelag, mens ICA er et svensk selskap med norsk filial. De har 553 butikker i Norge.

Coop og ICA hadde ved årsskiftet en markedsandel på 22,7 og 11,1 prosent, og vil til sammen få en tredel av Norges matmarked.

Norgesgruppen og ICA opplyste i februar at de ønsker å inngå et samarbeid om innkjøp og distribusjon, men fikk nei fra Konkurransetilsynet. Nå har i stedet Coop kjøpt ICAs butikker.