Corona-tiltak på handelskammertjenester

12.03.2020
-I første omgang minimerer vi graden av drop-in-besøk på kontoret, sier handelskammeransvarlig Hilde Øygarden
Sertifisering av eksportdokumenter og utstedelse av ATA Carnet skal gå sin vante gang fremover, men i tråd med Folkehelseinstituttets anbefalinger, sørger vi nå for å kun ta imot forhåndsavtalte manuelle stemplinger.

-Verden digitaliseres i stadig større grad, og vi har allerede gode systemer for sertifisering av eksportdokumenter; Certificate of Origin og fakturaverifisering, samt utstedelse av ATA Carnet, men enkelte land henger fremdeles etter og «krever» manuell stempling, sier Øygarden.

Qatar er et av landene som har hengt litt etter, men nylig ble digital stempling godkjent også her.

-Mange handelskamre her i landet har lenge kun foretatt digital stempling, og det er fremtiden også her i regionen. Enn så lenge har vi imidlertid også foretatt manuell, «gammeldags» stempling, men nå har kundene våre en gyllen anledning til å hive seg på det digitale systemet TradeCert, forklarer handelskammeransvarlig, og fortsetter:

-Det VIL bli mulighet for manuell stempling, men fra i dag av må dette forhåndsavtales. Drop-in vil ikke være mulig i nærmeste fremtid. Send mail og avtal nærmere, er instruksen nå. Vi blir enige om hentested og –tidspunkt, eller sender originaler i posten.

Her finner du skjema for såkalt «formal undertaking». Dette fylles ut, signeres, skannes og sendes til register@esscert.com
Systemet er enkelt i bruk og ikke minst veldig tidsbesparende. –Fremtiden, sier Øygarden.

ATA Carnet søkes om her. Velg Haugesund som ditt handelskammer. Her er brukerveiledning.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland