Det gode eksempel
18.10.2013
For mange som har et perifert forhold til Haugesundregionen, er dette kartet en liten åpenbarelse. Og når vi i tillegg forteller om store arealer, rimelige tomtepriser, gode oppvekstvilkår og spennende kultur- og idrettstilbud, skjerpes interessen. Ekstra trivelig er det å kunne avslutte med å vise fram NHO-rapporten som plasserer oss på ti -på topp-lista over landets beste næringsregioner .
Nok en gang.
Tanken slo meg da jeg ble presentert for oppkjøpet av Haugaland HMS; dette er det perfekte scenariet. Et utenlandsk selskap som kjøper tre selskaper innenfor samme marked i aksen Bergen-Stavanger og som lar Haugesund bli hovedsete.
Jeg tror vi vil se mer av dette. Litt etter litt vil næringsaktører få øynene opp for den strategiske plasseringen denne regionen har i det mest vekstkraftige beltet på Vestlandet.
I aksen Bergen-Stavanger vil det om noen år bo nær en million mennesker. Når tunnelen under Boknafjorden og brua over Bjørnefjorden står ferdig, vil vi ha et tilnærmet sammenhengende bo- og arbeidsmarked.
Det forutsetter, som professorene Victor Normann og Inge Thorsen har påpekt, at vi bygger ut et veinett som korter ned reisetiden mellom Stavanger-Haugesund, Haugesund-Stord og Stord-Bergen til under en time. Det er derfor vi må ha firefelts veg. Velfungerende infrastruktur er middelet – et felles bo- og arbeidsmarked er målet.
Det er klart det utfordrer oss; å få to attraktive storbyer tett innpå seg kan være truende- men byr også på mange muligheter. Det er mulighetene vi må fokusere på i årene som kommer; bygge en tett og samhandlende region som i fellesskap forbereder seg på en ny æra.
Og vise fram de gode eksemplene. Som Haugaland HMS. Som har bygget sten på sten, klatret over kommune- og fylkesgrensene og skapt et storregionalt HMS-selskap. Med en kompetanse som internasjonale aktører etterspør og som gjør at Haugesund blir midtpunkt i et nytt, spennende vestlandsk foretak.
Jeg trykker LIKER