Festen fortsetter i 2019

07.02.2019
Eirik Larsen fra DNB Markets serverte gode økonomiske utsikter på møte til Åkrehamn Vekst på Vili & Vè på Åkra.
Eirik Larsen fra DNB Markets serverte gode økonomiske utsikter på møte til Åkrehamn Vekst - men tilbakeslaget vil komme…
-Det er sjeldent jeg har sett så mange analytikere være så usikre, og samtidig være uenige om så mye som nå, innledet senioranalytiker Eirik Larsen fra DNB Markets. Lunsjmøte ble arrangert av Åkrehamn Vekst og DNB Markeds på  Vili & Vè på Åkra.

DNB ser nå for seg en mer moderat renteoppgang enn en så for seg i fjor høst, og banken ser heller ikke for seg noen veldig sterk endring i kronekursen i nærmeste fremtid, noe som er godt nytt for eksportrettet næring. –  Med tanke på oljeprisen tilsier bankens prognose 70 dollar fatet i innværende år, og stigende til 75 dollar fatet i 2020. Larsen påpekte at frykten for tilbakeslag i norsk økonomi på kort sikt er betydelig overdrevent: «Festen kan fortsette, let the good times roll», sa Larsen med glimt i øyet.

Et globalt tilbakeslag vil i ifølge DNB Markeds komme, men først i 2020 /2021, for så løfte seg igjen fra og med 2023. Det er ifølge Larsen også en del usikkerhetsmomenter som det er vanskelig å spå utfallet av, som handelskrigen mellom USA og Kina og selvsagt Brexit; Men enn så lenge, og i 2019 kan vi alle nyte godt av å fortsatt være på "en øy i sola» ifølge Larsen, som ser svært lyst på utviklingen i inneværende år.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland