Fikk tilslag på 185 millioner kroner

30.07.2020
Kjetil Øie Kristiansen i Alginor presenterte fremtidsplanene til Alginor på Haugalandskonferansen.
Lokal bioteknologi-startup fikk tildelt rekordsum fra EU.
Syv norske bedrifter henter over 500 millioner kroner fra EUs EIC Accelerator. Haugesund-firmaet Alginor ASA fikk tilslag på hele 185 millioner kroner. Dette er den største summen EU har gitt en norsk bedrift noensinne.

- Gjennomslaget i EICs «Green Deal» markerer en viktig milepæl for selskapet og for gjennnomføring av et helt nødvendig grønt skifte i den europeiske alginatbaserte tareindustrien. Vi er veldig glade for at EU i likhet med oss har sett det uforløste potensialet og verdien som ligger i bærekraftig totalutnyttelse av stortare som har en biomasse på 100 millioner tonn langs Europas kyst», sier grunnlegger av og CEO i Alginor ASA Thorleif Thormodsen til Innovasjon Norge.

Alginor kombinerer bærekraftig, miljøvennlig og moderne høsteteknologi med avansert bioraffineringsteknologi for totalutnyttelse av stortare til fremstilling av mat- og legemiddelingredienser uten bruk av skadelige kjemikalier.

Nest best i Europa


- Med syv norske bedrifter gjennom nåløyet, er Norge nest best i Europa og kun slått av Frankrike. Det er imponerende og viser at norsk næringsliv utvikler innovative løsninger som hevder seg svært godt i internasjonal konkurransesier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund