Frykter konkursbølge-vil ha samarbeid

04.06.2020
Margareth Hystad frykter konkursbølge når bedrifter skal betale feriepenger og dobbel moms i juni.
 

-Jeg får stadig henvendelser fra forretningsdrivende som er fortvilet. Kassen er tom, de når ikke fram til offentlige midler og står i fare for å gi opp, sier den driftige forretningskvinnen fra Karmøy.

Hystad er selv sterkt engasjert i reiselivsnæringen, og ser mismotet spre seg. Hun ber offentlige myndigheter vise hensyn og ikke kjøre for hardt på innkrevingssiden i en tid som dette.

  • Det er myndighetene som i stor grad har kommet med pålegg som rammer bedriftene. Da må de la trusselbrev om innbetaling vente, om den ikke kommer i tide. Vi må alle gjøre vårt for å redusere virkningene av denne uvirkelige coronaperioden, sier Hystad.


Hun frykter også at reiselivsnæringen i vår region kommer til kort i kampen om «krisepenger» til bransjen. Regjeringen har bevilget 600 millioner kroner, men hvis ikke kommunene klarer å samarbeide og lansere fellesprosjekter, frykter hun at regionen  får altfor lite av denne potten.

  • Vi må samle oss, og jobbe for hverandre, gjentar Margaret Hystad, som er godt fornøyd med starten på sitt mye omtalte fjordcruise i nærområdet.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund