Gullfaks borestengt- kan vente reaksjoner

11.11.2010
Statoil brydde seg lite om instrukser fra Petroleumstilsynet etter en nesten-utblåsning på Gullfaks C i desember. Nå venter sterke reaksjoner fra myndighetene, skriver tu.no.

Etter et møte med Petroleumstilsynet i går stanser Statoil boreoperasjonene på Gullfaks-feltet.

Det såkalte trepartssamarbeidet mellom myndighetene, selskapene og fagforeningene har blitt fremhevet som en sikkerhetsmessig suksess på norsk sokkel. Men etter at Statoil hadde tre alvorlige brønnsituasjoner på Gullfaks C på et halvt år, er det grunn til å stille spørsmål ved om samarbeidet fungerer tilfredsstillende.

Etter den første hendelsen i desember 2009 fikk Statoil en rekke instrukser fra Ptil, og selskapet kom med flere lovnader om bedring. Men det hele virker å ha vært et spill for galleriet fordi det er stort sett de samme problemene som kommer frem i forbindelse med granskningen av den svært alvorlige situasjonen som oppstod på Gullfaks C i mai, skriver tu.no.
Les mer her:

http://www.tu.no/olje-gass/article266713.ece


- Vi skal dobbeltsjekke at de pågående bore- og brønnoperasjonene er i henhold til Statoils prosedyrer og de kortsiktige tiltakene som ble identifisert i vår interne granskingsrapport etter en hendelse i mai, sier Statoils direktør for boring og brønn, Geir Slora til aftenbladet.no

Tilsynet avgjør oppstart

Det er riktignok ikke opp til selskapet å bestemme når boringen kan komme i gang igjen.


- Statoil må komme til Petroleumstilsynet og presentere videre bore- og brønnaktivitet på Gullfaks A, B og C i et sikkerhetsmessig perspektiv som vi er tilfreds med før de kan starte opp igjen boreaktiviteten på feltet, sier pressetalskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet til DN.no.


Les mer her:

http://www.aftenbladet.no/energi/1287965/Full_bore-stans_paa_Gullfaks.html
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland