Han er ny Toyota-sjef

24.10.2019
Roy Kaldheim (44) har tatt over rattet hos Toyota Haugesund.
Etter at Egil Rønnevik valgte å gå tilbake til Nils Wathne Auto, ble Roy Kaldheim i månedsskiftet september/oktober ansatt som ny direktør hos Toyota Haugesund. Dette etter å ha vært salgssjef for bruktbilavdelingen i samme bedrift de fem siste årene.

 

– Flere medarbeidere oppfordret meg til å søke på direktørstillingen. Det var faktisk en som sa at «enten så skriver du søknaden selv, eller så skriver jeg den for deg», smiler 44-åringen.

 

Den opprinnelige sandeidbuen har bokstavelig talt vokst opp i bilbransjen. Allerede som 12-åring hjalp han til hos Kaldheims Auto – bilbutikken til hans far,

 

– Som konfirmant fikk jeg ansvaret for forretningen på lørdager. Siden var jeg også bilmekanikerlærling, driftsleder og tok fagbrevet mitt der.

 

Leder egne bedrifter

Før Kaldheim i 2014 ble ansatt som sjef for bruktbilavdelingen hos Toyota Haugesund, etablerte og ledet han i flere år Kaldheim Bil, Båt og Bobil.

– Jeg kjøpte og bygget også min egen eiendom i Sandeid, og driver Vest Boligutleie, som har utleieboliger blant annet her i Haugesund.

 

Den nye Toyota-direktøren har også bygget opp utleieselskapet Sagatun 2, som for kun kort tid siden ferdigstilte nytt tannlegekontor for leietaker Rogaland Fylkeskommune.

 

– Jeg er tidlig oppe om morgenen og sent i seng, og jeg vil fortsatt ha mine eierinteresser i eiendom som nå. Det er ikke i konflikt med mitt daglige virke og gir mye verdifull input i forretningsutvikling, også i min nye jobb, sier Kaldheim, og utdyper:

 

– Når du er vant til å handle med kapitalvarer og sitter på betydelige eiendomsverdier, glir du godt inn i den langsiktige tankegangen og 20-årsplanene du finner i Toyota-systemet.

 

Dekorert atlet

Og er det noe Kaldheim har god trening i og erfaring med, er det lange løp. Hver eneste ukedag sykler han de 22 km tur/retur hjem og jobb. Han har også flere ganger representert Norge i terrengløp, både på senior- og juniornivå.

 

Etter en kortere karrierer som langrennsløper, tok han like godt sølv i sitt første NM i terrengløp som 20-åring, ett sekund bak vinneren. Djupadalten har han løpt fem ganger, tre av gangene som førstemann i mål. Han kan også skimte med flere medaljer i junior-NM i langløp samt 5. plass i NM halvmaraton.

 

– Innen langrenn har jeg også vært trener og bidratt til å utvikle lokale langrennsløpere som Bjørnar Larsen, Thomas Vestbø og Chris Jespersen.

 

Skånevik-fødte Jespersen ble blant annet juniorverdensmester på 30 km fri teknikk fellesstart i 2003 og har representert Norge på ypperlig vis både i verdenscupen, Tour de Ski og vinter-OL.

 

Roen i et bevegelig marked

– Slik bilmarkedet er i Norge i dag, er ikke dét det letteste markedet å ha 20 til 30-årsplaner i, for det skjer store endringer veldig fort. Å beholde roen, å ikke gjøre en rekke urasjonelle handlinger, men stole på våre egne planer og strategier, er noe jeg tror vi kan dra nytte av i fortsettelsen, mener Kaldheim.

 

Han har aldri strebet etter å kapre lederstillinger som han nå har fått. Ved flere anledninger har andre aktører i den lokale bilbransjen vært ute etter hans gode innsikt og kunnskap ved å tilby lignede sjefsposisjoner.

 

– Men det har ikke vært så interessant. Jeg valgte heller å fortsette som bruktbilsjef her hos Toyota enn å bli daglig leder hos andre bilforretninger. Det er ikke sikkert jeg hadde takket nei i evig tid, men jeg føler meg ikke utlært her jeg er. Så er også den langsiktigheten man finner i Toyota-systemet noe som for meg er veldig tiltrekkende.

 

The Toyota Way

44-åringen er også full av lovord hva gjelder eierne i Jæger. Han har heller ingen problemer med å innrømme at han ikke hadde tatt direktørjobben om Toyota Haugesund hadde stått alene som forhandler.

 

– Prinsippene, kunnskapen og erfaringene som Jæger Automobil AS leder og arbeider etter er gull verdt for oss, både hva gjelder soliditet, trygghet og lærdom. Toyota Haugesund er blitt en helt annen og forbedret bedrift etter at de overtok eierskapet. Supporten, den tette dialogen og de gode prosjektrapportene gjør det lett å analysere hvor det er lekkasje og hvor vi i Haugesund kan forbedre oss.

 

Toyota Haugesund selger nå i overkant av 800 biler i året. Etter eierskiftet for litt over seks år siden har pilene pekt oppover for bilforhandleren i Salhusveien. Foruten godt eierskap, trekker Kaldheim frem kontinuitet som en av hovedfaktorene bak de gode resultatene.

 

– Vi har lite utskiftninger og mange utrolig dyktige og dedikerte medarbeidere. De som begynner å jobbe her, blir her. Visjonen til Toyota og som Jæger arbeider etter, The Toyota Way, som går ut på at vi stadig skal forbedre oss og sette og se menneskene først, vise respekt, er også en kontinuerlig og positiv rettesnor for oss, sier den nye direktøren, før han avslutter:

 

– Uforutsigbarhet i rammebetingelser skal vi vinne over, ved at kunden skal få en enda bedre opplevelse av å kjøre og være kunde av Toyota.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund