Husfrue med handlekraft

11.01.2019
(Foto: VisitDrammen)
Ruskende gal, sa folk. Men husfruen på Rødøy viste dem. Nå kommer hun til Haugalandskonferansen.
-Gud, så æ glæde mæ, lyder det euforisk på en halvdårlig telefonforbindelse fra ei øde øy på Helgelandskysten. Jeg har nettopp fått bekreftet at husfruen på Rødøy, Malin Arntsen,  har alt klappet og klart, og den 14. mars setter kursen mot sydligere breddegrader. Nærmere bestemt: Scandic Maritim og Haugalandskonferansen 2019.

Det er mange som har beskrevet den driftige 47 åringen fra Rødøy på Helgelandskysten. Hun er et yndet intervjobjekt, fordi hun byr på seg selv og oser av ja, nettopp; handlekraft.

Handlekraft er tema for årets Haugalandskonferanse. Malin Arntsen er handlekraft.

Fra hun som hjelpepleier på aldershiemmet i hjembygda begynte å tilby beboerne rødvin, massasje og andre velværetiltak til hun i dag driver flere virksomheter og ruler som husfrue på et av Norges mest omtalte gjestehus.

- Jeg begynte å forandre på rutiner og tilbudene til pasientene, sier hun i et intervju med VisitDrammen  – Jeg ville skape et sykehjem akkurat slik jeg selv ønsket meg det når jeg blir gammel, med rødvin, massasje, undervisning og massevis av aktiviteter.

- Selv om de gamle blir dårlig til beins, fungerer hodet fremdeles. Pasientene trivdes og likte seg. Da ble det konflikt med de andre pleierne, som hadde jobbet på aldershjemmet i mange år.

«Hun er for kreativ og har for mange og omfattende private motiv i jobben», sto det i oppsigelsesbrevet. - Jeg kjørte rettsak og vant, selvfølgelig. Jeg fikk jobben tilbake og en erstatning på 60.000 kroner.

Men Malin Arntsen skjønte at det ikke nyttet å forandre rutinene på sykehjemmet, og sa opp stillingen. - Jeg bestemte meg for å dra fra øya og søkte jobb i Trondheim. Kvelden før jeg skulle dra, gikk jeg en lang kveldstur, og oppdaget Klokkergården, en forfallen skolestue utenfor tettbygd område.

Dagen etter kjøpte hun gården for 60.000 kroner og satte med god hjelp av venner og Innovasjon Norge i gang med et omfattende restaureringsarbeid. I 2012 ble Klokkegården kåret til Norges beste gjestehavn, og den er et yndet mål for ferierende norske og utenlandske turister. Skapertrangen har resultert i flere andre etableringer- blant annet hudpleieserien  Malinè,  produsert av selskapet Uni Pharma Cosmetics, og tilsatt fiskeolje.

Navnet  Malinè er ikke tilfeldig valgt. Det betyr "fremgangsrik dame" på fransk..

Fredag 15. mars entrer hun scenen på Scandic Maritim, og der vil hun fortelle mer om det å skape begeistring, jobbglede og det å tenke stort- alt inkludert i  eventyret på Rødøy på Helgelandskysten...

 

Malin Arntsen
Alder: 47 år
Født: Født på Abrahamplassen på Rødøy, hvor hun nå også bor, i nabohuset til moren og faren.
Stilling: Daglig leder hos Klokkergården Kystturisme AS, Svartisen AS og hos kosmetikkselskapet UNI Pharma Cosmetics AS.
Karriere: Etter grunnskolen jobbet hun ett år i barnehage, deretter gikk hun et år på Handel og kontor og avsluttet med to års hjelpepleierutdannelse.
Sivilstatus: Singel og mamma til katten Nøste, en skikkelig Rødøy-bastard
Hobby: Oljemaling, båtkjøring med sin 17 fots plastbåt, spiller litt orgel, gitar og fele. Opptrer av og til på konserter, og når hun holder foredrag om gründervirksomheten sin. Elsker countrymusikk, det blir hun i godt humør av.
Malin om Malin: Er energisk, utålmodig og skaper begeistring. Har en egen evne til å få folk til å bli engasjerte og i godt humør.

Kilde: VisitDrammen/Øyvind Risvik
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund