Industrien på Haugalandet er klar

24.06.2020
Head of business development offshore and wind i Aker Solutions Knut Vassbotn FOTO: Haugaland Vekst
Investeringer i offshore vind vil neste år være like store som i olje og gass i Nordsjøen
Haugesunderen Knut Vassbotn leder Aker Solutions sin satsing innenfor havvind. Han ser store muligheter innenfor flytende havvind som kan realiseres på Haugalandet.

I sitt foredrag på den internasjonale flytende havvind konferansen skildrer han en region som kan ta en lederrolle innenfor den nye teknologien.

-Vi ser at industrien på Haugalandet er klar. Regionen er ledende i maritim sektor, har store verft og god kompetanse. I tillegg er det få steder som trenger det mer, sier han.

Potensialet innenfor flytende havvind er stort. I presentasjonen sin viser Vassbotn til en studie fra Rystad. I følge studien vil investeringer i offshore vind allerede neste år være like store som i olje og gass i Nordsjøen.

Samtlige foredragsholdere trekker også frem gode vindforhold, erfaring fra olje og gass, gode underleverandører, åpning av Utsira Nord og støtte fra myndigheter som gode grunner for at Norge kan ta en lederrolle.

Ser positive tegn på endring


På konferansen kom det tydelig frem at selskapene som satser på havvind søker hjelp fra myndighetene. For akkurat et år siden uttalte Vassbotn til nettavisen at han savnet en retning og vilje fra norske myndigheter til å satse på havvind i Norge med konkrete midler. Nå ser han positive tegn på endring.

-Regjeringen er mer fremoverlent nå enn de var på det tidspunktet, Åpningen av Utsira Nord er for eksempel en stor milepæl, sier han.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund