Inventum snur på flisa
01.10.2020
Bjørn Gerry Viksund og hans medarbeidere i cateringselskapet Inventum snur på flisa og tilbyr julebord på bortebane.
-Julebordsesongen er viktig for oss, og vi ser at mange bedrifter kvier seg for å invitere ansatte til tradisjonelle julebord i disse coronatider, sier Mister Inventum.
- Samtidig ønsker mange bedriftsledere å sette pris på sine ansatte, men er usikre på hvilken måte. Derfor går vi nå ut og tilbyr «takeaway-julebord» i ulike formater, slik at ansatte i små og store bedrifter og avdelinger kan møtes og ha det hyggelig i coronatrygge omgivelser. På dag- eller kveldstid, i bedriften eller andre lokaler.
Viksund understreker at det fortsatt tikker inn bestillinger til vanlige julebord i Inventums selskapslokaler. Men ikke nok til å holde hjulene i gang. Responsen på dette tilbudet mener han viser at det er et marked for alternative løsninger.
-Folk vil møtes og ha det hyggelig under trygge forhold, sier Viksund, som opplever harde tider for bransjen.
Harde tider
-Det er tøft; våren var brutal, så hadde vi en fantastisk sommer, men i høst var det bråstopp igjen. Vi har måttet stenge 10 av våre utesteder, og det er tungt å holde hjulene i gang. Jeg er ikke sur, og vil ikke klage, men jeg skulle ønske flere kunne få øynene opp for de utfordringene vi møter i det daglige.
Viksund peker på smittevernsreglene og kampen for å etterleve dem. Slik situasjonen er nå, er det i beste fall mulig å gå i null, i verste fall et dundrende minus.
-Jeg klarer nesten ikke å gå å legge meg i frykt for at vi et eller annet sted skal gjøre en feil som fører til trusler om at vi må stenge. Det er fint at myndighetene åpner opp, men det er en beinhard kamp å overholde smittevernsreglene. En liten feil, og vi kan bli stengt ned. Alternativet er å holde stengte dører, men det er ingen lur strategi om du vil holde posisjonen i markedet, sier Viksund.