Jul med god bismak
26.11.2020
-Ja, vi øker omsetningen med 20 prosent i år og havner på rundt 80 millioner, sier eieren og lederen av kjøttprodusenten på Raglamyr i Haugesund. Toma Mat kommer til å forsyne haugalandingene med 15 tonn tørket pinnekjøtt, tilsvarende 45.000 middager solide middager til årets julefeiring
-Dette er et tilnærmet normalt volum. Forskjellen er vel at mens en del av pinnekjøttet tidligere ble fortært på julebord rundt omring på restauranter, spises kjøttet hjemme i år, sier Strømme og minner om at en bratt nedgang i grensehandelen som følge av koronaen er en medvirkende årsak til etterspørselsveksten.
-Nå håper vi bare at vi holder oss friske her på jobben. Det har gått bra hittil, sier Strømme...
Toma Kjøttindustri AS har en lang og tradisjonsrik historie. Bedriften ble etablert i1963 av Torvald Kyvik og Magne Svinelid, og holdt i mange år til på Avaldsnes i Karmøy kommune. I 1990 endret bedriften navnet til Toma Mat AS, dagens eiere tok over, og arbeidet med å se seg om etter nye produksjonslokaler ble startet. I 1996 etablerte Toma seg på Raglamyr i Haugesund kommune.
Lokalene ble i 2000 og 2008 utvidet til dagens nivå, som er et ca. 4500 kvm topp moderne produksjonsanlegg.
Toma Mat As har i de senere årene investert i nytt utstyr for å produsere høy kvalitet pålegg og bacon. Bedriften leverer til kjedebutikkene på Haugalandet og også til offshoreinstallasjoner i Nordsjøen samarbeid med Norges-Gruppe.
-Vi leverer også til Meny over hele landet (Jacobs pålegg og bacon), og det er her vi har hatt den største veksten, sier Rolf Magne Strømme.
Toma Mat as i tall
2019 | 2018 | 2017 | |
Sum driftsinntekter | 69 576 | 62 704 | 59 824 |
Driftsresultat | -841 | 984 | -3 035 |
Resultat før skatt | -860 | 913 | -2 894 |
Årsresultat | -419 | 901 | -1 971 |
Sum eiendeler | 28 740 | 27 798 | 24 579 |