Kjernefysiker, rosablogger- og fersk mor

14.02.2020
-Unnskyld meg, men babyen skriker igjen. Jeg må legge på, men vi kan snakkes senere..
Det er fire uker siden lille Ludvig ble født og Sunniva Rose er fortsatt i en form for ammetåke. Dagene flyter over i hverandre, og denne kvelden er intet unntak..

Like fullt: 6. mars stiller hun opp på Haugalandskonferansen.

Ikke for å snakke om barnefødsel og morsrollen.

Nei, kjernekraft!

Sunniva Rose mener kjernekraft kan «redde» verden. Ustanselig er hun på farten for å fortelle unge og eldre om kjernekraftens fortreffelighet. Ikke det at det også har sine ulemper, og at historier som Tsjernobyl og Fukushima får det til å gå kaldt nedover ryggen på folk.

-Jeg forstår skepsisen og tar den på alvor. Men jeg tror folk vil forstå mer når de får mer kunnskap. Og medienes informasjon om kjernekraft er ofte misvisende og i alle fall ikke dekkende. Så jeg reiser land og strand rundt og forsøker å fortelle hva dette her EGENTLIG handler om. Og det er at kjernekraft vil være en viktig bit i det store puslespillet som må legges for å gi verden nok energi og skape en bærekraftig framtid, sier Sunniva Rose.

Jeg skal ikke gå dypere inn i materien her, du får hele historien på Haugalandskonferansen. Men Sunniva Rose er definitivt mer enn en advokat for kjernekraft.

Meld deg på og se hele programmet til Haugalandskonferansen her


Hun er ofte å se på TV og høre på radio. «Abels Tårn», «Big Bang», «Ekko» for å nevne noe. Hun hankes inn til foredrag og konferansieroppdrag, som under NHOs legendariske festmiddag hvert år i januar.

Og så er hun rosablogger.

Du leste riktig!

Sunniva Rose er kjernefysiker - og rosablogger. En snodig konstellasjon, men åpenbart funksjonell. Alt det hun opplever av disfunksjonalitet i forskerjobben, må ut ett sted. Som at hun ikke fikk kansellert et konferansieroppdrag fordi hun var gravid.

«Og det er vel nettopp her det meste av diskriminering av gravide skjer - de bare får aldri jobben... Det som er spesielt i akkurat min sak er at graviditeten faktisk er gitt som begrunnelse (ikke skriftlig, selvsagt)», tordner rosablogger Rose.

Bloggen leses av mange, og her skriver hun om kjernefysikk, forskningsformidling, klær, mote, interiør og barnas oppvekst. Hun har også en datter, Alexandra på 10, som hun nå med undring studerer i rollen som omsorgsfull storesøster.

-Rørende, sier hun om det.

Okkesom; Sunniva Rose er klar for Haugesund. Hun har vært her et par ganger før, og bl.a. stiftet kjennskap med statuen og historien rundt Marilyn Monroe. Nå gleder hun seg til å gi haugalendingene en god dose kunnskap om en energikilde mange sikkert har godt av å høre mer om...
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund