Konkursbølgen uteblir - foreløpig..

02.07.2020
Margaret Hystad med flere spådde konkursbølge i juni. De har tatt feil - foreløpig
Tallene for juni viser nemlig noe annet enn ekspertene fryktet. De ventet et konkursras blant annet som følge av utbetaling av feriepenger og merverdiavgift til staten. Det ble ikke tilfellet – snarere tvert imot, skriver E24.no

Les mer her

– Jeg tror det kommer en kraftig konkursøkning, muligens i midten av juni, i forbindelse med utbetaling av feriepenger. For én ting er å oversitte forfall på momsinnbetalingen, men man utsetter ikke feriepengeutbetaling dersom man ikke har likviditet, uttalte Nils Holger Koefoed i Ro Sommernes advokatfirma i slutten av mai.


Men i begynnelsen av juni vedtok Stortinget nye regler som åpner for at bedrifter kan utsette skatter og avgifter ut året, og det ser ut som mange også har kommet seg helskinnet gjennom feriepengeutbetalingene.


Nedgangen i antall konkurser i juni er på 6,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Totalt 313 aksjeselskap gikk konkurs, mens 256 ble tvangsavviklet, ifølge en sammenstilling analyseselskapet Experian har gjennomført.Tror på økning utover sommeren


– Vi ser nå en gradvis økning i antall konkurser fra historisk lave nivåer i april og mai. Dessverre er det gode grunner til å tro at vi vil se en økning i antall konkurser i juli og august, da mange bedrifter har likviditetsproblemer samtidig som Covid-19 bidrar til lavere investeringsvilje, sier Per Ivar Kristiansen, salgsdirektør i Experian.


Ifølge konkurstallene er det fremdeles overnatting og serveringsbransjen som rammes hardest, oppgangen i konkurser fra juni i fjor var på 53,8 prosent.


E24 skrev i begynnelsen av juni at over 100 restauranter var gått konkurs siden Norge «stengte» som følge av coronakrisen.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund