Lager dataspill om Hordfast-bru

11.09.2019
Vegvesenet vil involvere framtidige brukere av bru over Bjørnefjorden gjennom dataspill.
For at fremtidige brukere av brua skal få en større forståelse for hvordan flytebrua kan bli seende ut og hvor den vil gå, utvikler Vegvesenet nå et dataspill som skal gjøre det mulig å ta en virtuell tur over fjorden før den er bygget, skriver bygg.no

Ferjefri E39 er et av de største og mest ambisiøse norske veiprosjektene noensinne. Etter planen skal prosjektet stå ferdig i 2050, og den foreløpig prislapp på 340 milliarder kroner.

En sentral del av Ferjefri E39-prosjektet er veiprosjektet Hordfast.

Utbyggingen inkluderer blant annet en fem kilometer lang flytebro over Bjørnafjorden og prosjektet skal bidra til å halvere reisetiden mellom Bergen og Stavanger.

Denne delen av prosjektet har en prislapp på 39 milliarder kroner, mens brua isolert sett vil koste 17 milliarder.

– Vi ønsker å gi god informasjon og en god visuell presentasjon av bruen over Bjørnafjorden (Ferjefri E39). Vi tror at åpenhet og kommunikasjon med fremtidige brukere av bruen er viktige faktorer for en tilfredsstillende prosjektgjennomføring, sier Statens vegvesens prosjektleder Preben Rene Madsen .

– Med et investeringsanslag på 17 milliarder for brua er det viktig å ta kontroll over informasjonsflyten i prosjektet. Et tiltak er å etablere gode 3D-modeller og visualiseringer for å nå ut til fremtidige brukere med relevant informasjon, legger han til.

Statens vegvesen planlegger en bru over Bjørnafjorden sør for Bergen som en del av E39 Stord-Os prosjektet. I dag tar ferjeturen cirka 45 minutter, med en flytebru vil reisetiden som tilsvarer ferjestrekningen bli redusert til 11 minutter.

Selve kjøretiden over brua vil ta tre minutter. Men først skal altså strekningen bli dataspill.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund