Lokale bedrifter med i bruprosjekt

03.08.2020
Utviklingsprosjektet rundt bygging av aluminiumsbru over Langenuen har vist at aluminium matcher stål både på pris og kvalitet. Nå fortsetter innovasjonsprosjektet, der lokale bedrifter er med. (Illustrasjon: Statens Vegvesen)
Leirvik AS på Stord er med på prosjekt som kan gi vedlikeholdsfrie aluminiumsbruer.
Statens vegvesen, Hydro og Leirvik AS  har fått 8,8 millioner kroner av Norges Forskningsråd for å fullføre innovasjonsprosjektet som kan ende opp med at E39-brua over Langenuen-sundet mellom Stord og Tysnes blir bygget som verdens lengste aluminiumsbru. Resultatet kan være starten på å bygge bruer som er tilnærmet vedlikeholdsfrie, mener forskningssjef Trond Furu i Hydro.

De 8,8 millioner kronene var en del av den 610 millioner kroner store potten som nylig ble delt ut til 57 innovasjonsprosjekter i næringslivet. Deltagerne i prosjektet har skutt inn et tilsvarende beløp, og Furu forteller at pengene skal brukes på å sluttføre utviklingsprosjektet om muligheten for å bygge den planlagte fergefri E39-brua over Langenuen i aluminium i stedet for i stål.

Prosjektet, der også Dr. Techn. Olav Olsen, Hydal Aluminium Profiler på Karmøy, DnV-GL, SINTEF og NTNU er partnere, skal gå fram til 2023.

Les mer her
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund