Milliardkontrakt til Westcon

28.11.2019
Westcon skal bygge det dyreste fiskefartøyet i selskapets historie
Krillprodusenten Rimfrost inngår kontrakt med verftsgruppen Westcon om bygging av et nytt krillfartøy til over én milliard kroner, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Det har vært mange utfordringer og hinder på veien dit vi er i dag. Derfor er vi ekstra glade for at vi nå får på plass et fartøy vi mener vil revolusjonere krillfisket i Antarktis, sier Rimfrost-eier Stig Remøy.

Se hva Medvind24 skriver

– Krillfartøyet er det største fiskefartøyet Westcon noensinne har bygd,Vi er veldig stolte over oppdraget med å bygge en båt som vil sette en ny standard innen miljø og bærekraft, sier Westcon-eier Øysterin Matre til Maritimt Forum.


Vi leverer to nybygg i år og får to nybygg til utrustning i 2021, så da passet det greit med oppdraget fra Rimfrost etter det, forteller Matre.


Direktøren forteller at bestillingen er kjærkommen.


– Den er med på å fylle ordrebøkene og gir langsiktighet. Det er greit å ha noe i bunn, sier hantil havis.no


Ølen-bedriften leverte en 75 meter lang ringnotsnurper til rederiet Gunnar Langva i forrige uke. Da fortalte sjef for skipsbygging Endre Matre i Westcon Yard AS at selskapet ser lyst på framtiden.


– Vi har hatt bra aktivitet i år, og det blir mer neste år. Nå holder vi på å utruste en ferge, samt vedlikehold av flere skip, og nylig gikk riggen Scarabeo 8 ut herfra. Vi er inne i en hektisk periode, sa Matre.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund