Møtt Benny med kofferten?

30.04.2020
Benny med kofferten; Benny Iversen med "take-away"-tilbud til bedrifter som vil ha et litt annerledes teambuilding-verktøy...
Koronakrisen får bedrifter til å klekke ut de rareste ideer. Kunde gir terningkast 6
Escape Haugesund er regionens eneste escape room-bedrift, og har holdt det gående i lokalene i tidligere Kråkereiret i Haugesund sentrum siden oppstarten for fem år siden. Konseptet er teambuildingaktivitet i forskjellige temabaserte rom, der målet er å løse oppgaver og gåter, og komme seg ut av rommet innen tiden er ute.

– Grupper på 2-6 personer bestående av kollegaer, venner eller familie lukkes inn i rommet og har en time på å komme seg ut. Det er utfordrende og ikke minst veldig gøy, sier Benny Iversen, en av eierne av Escape Haugesund.

Bedriften måtte stenge på grunn av korona-pandemien, på lik linje med frisører og andre, og da passet det fint å tenke litt nytt.

-Vi har tidligere utviklet et konsept med en koffertoppgave. Nå har vi utvidet den noe for å tilby «escape room i egen stue» til privatpersoner og bedrifter.

Målet er å først komme seg inn i kofferten ved å løse en oppgave, deretter å løse alle oppgavene inne i kofferten på kortest mulig tid, forteller Iversen entusiastisk.

– Hver koffert passer for 2-3 personer, og døgnleien tillater to spillmuligheter pr. koffert, noe som betyr at familiemedlemmer kan spille mot hverandre, eller bedrifter kan ha en turnering blant ansatte som er i hjemmekontor, at familier spiller mot hverandre, for eksempel.

Annerledes

Alle ansatte i Bouvet Haugesund fikk invitasjon til å bli med på en online escapeaften. Kofferten ble levert hjem og alle i huset kunne bli med på å løse oppgavene.

-Vi logget oss på det digitale rommet og startet samtidig. Klokken tikket fort, pulsen steg og det var et stort engasjement blant deltakerne, sier Anette Friestad.

Koffertene «leverte» godt innhold, utfordrende oppgaver og det ble en veldig kjekk og sosial aften for alle som var med. Terningkast 6, sier Friestad

 

Den lille bedriften har vanligvis godt med bookinger på denne tiden, både av utdrikkingslag, familier og bedrifter som kjører teambuildingaktiviteter for de ansatte.

Nå ser de snart frem til å kunne invitere til bestillinger igjen, selvsagt i henhold til smittevernreglene.

– En stund før koronapandemien startet kjøpte vi et rom av en escape room-bedrift i Bergen, og dette er snart klar til åpning. Lite visste vi at temaet og navnet skulle komme til å bli så «treffende», ler Iversen. «Contagion» heter rommet, og målet er å bekjempe en virus-pandemi…
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund