Mye bedre, men usikkert framover

29.04.2020
Hydro har som ett av sparertiltakene utsatt oppstart av en produksjonslinje ved Husnes metallverk i Kvinnherad. (Foto hydro.com).
Hydro forbedret resultatet kraftig, men det er mørke skyer i horisonten

Norsk Hydro hadde et kraftig forbedret resultat i årets første kvartal. Samtidig varsles en kraftig nedgang i etterspørsel som følge av koronapandemien.


Det underliggende driftsresultatet (EBIT) var 2.247 millioner kroner i første kvartal 2020, mot 559 millioner kroner i samme kvartal i fjor.


– Covid-19-situasjonen utfordrer verdensøkonomien og gir betydelig usikkerhet for Hydros virksomhet og forretningsområder. Vår viktigste prioritet er å ivareta helse og sikkerhet for våre medarbeidere og de samfunnene vi opererer i, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.


Koronaeffekten var begrenset i første kvartal, men Hydro varsler nå usikkerhet i markedet og en kraftig nedgang i etterspørselen.


Selskapet har satt inn flere tiltak mot koronasituasjonen, blant annet midlertidige nedstengninger og permitteringer, samt utsatt oppstart av en produksjonslinje ved Husnes metallverk i Kvinnherad i Hordaland.


I tillegg har styret vedtatt å endre forslaget om utbytte på 1,25 kroner per aksje og isteden foreslå at styret gis fullmakt til å beslutte utdeling av utbytte på et senere tidspunkt – dersom forholdene ligger til rette for det.


Ifølge Dagens Næringsliv hadde Norsk Hydro et valutatap på rundt 4,5 milliarder kroner i første kvartal. Det meste av dette er urealisert, men bokføres som tap.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund