Norges fremste techkvinner og to statsråder til EnergiRikekonferansen

22.07.2019
Daglig leder i EnergiRike, Ingebjørg Sveen Brunborg. 
"Cyber, tech og bærekraft" er den røde tråden for årets Energirike-konferanse 6-8. august.
«Verdiskapning i det grønne skiftet: muligheter og utfordringer for norsk energi og industri» og “Cyber, tech og bærekraft – Hype eller fremtidens verdiskaping?” er den røde tråden for årets Energirike-konferanse i følge en pressemelding.

-Tech- og cyberkvinnene Isabelle Ringnes og Elisabeth Haugsbø, samt digitaliseringsminister Nicolai Astrup og olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg er blant foredragsholderne på konferansen, som gjennom mange år har fått toppledere og ministere til å avbryte ferien sin for å komme til Haugesund, sier daglig leder i EnergiRike. Ingebjørg Sveen Brunborg.  Vi legger mer vekt på kvalitet enn kvantitet, så rundt 200 leder fra hele Norge treffes med senkede skuldre og iver til å komme i gang igjen etter sommerferien. EnergiRike-konferansen er arena for kunnskapsutveksling og ikke minst gode samtaler. Det som skjer i foajeen mellom foredragene er nesten vel så viktig som det som skjer inne i salen, forsetter Brunborg.

Årets beste konferanse?
EnergiRike-konferansen arrangeres for 19. gang, og er tettpakket med tunge navn fra industri, energi, næringsliv og politikk. Jeg får faktisk henvendelser fra toppsjefer som vil forsikre seg om at de er påmeldt. Mange avbryter sommerferien for å delta. Den beste konferansen i Norge for energiaktører, industri og politikk hører jeg fra mange. Klart at det er hyggelig med slike tilbakemeldinger, sier Brunborg.

Hun understreker også at konferansen er svært aktuell for næringslivet på Haugalandet. Temaene er tett på vårt hverdagsliv, næringslivet og fremtidens generasjoner. Norge er utrolig heldig med energiressursene vi har. Vannkraft er en selvfølge, men alt som skjer innen bl.a sol, vind, hydrogen, ja noen av fremtidens energikilder vil bety veldig mye for verdiskaping og arbeidsplasser. Fremtidens muligheter og utfordringer krever tverrfaglige løsninger, derfor er en slik møteplass viktig sier Sveen Brunborg. Også studenter og nyutdannede vil ha stor nytte av å delta på konferansen, de er tross alt fremtidens ledere, fortsetter Brunborg. Vi ønsker at studenter skal få førstehånds kunnskap og gode kontakter, derfor inviterer vi disse til å delta på konferansen for kr 350.

Tech og cyber 

Konferansen har blant annet fokus på det nye verdensbildet, energimarkedet, fremtidens energikilder og bærekraft. Dag to er viet til teknologi, digitalisering, datasikkerhet og morgendagens ledere. En av foredragsholderne er Isabelle Ringnes, som gjerne er enda mer kjent ute i verden enn her hjemme. Hun er kåret til «Inspiring Fifty Women in Tech», og er en av seks norske blant «100 most influential people in Nordic Tech».Elisabeth Haugsbø er en annen ettertraktet foredragsholder som kommer til konferansen. Haugsbø jobber med cybersikkerhet i DNV GL, og på konferansen vil hun blant annet snakke om dynamikken og insentiva bak cybercrime.  Dette er ett høyaktuelt tema og viser til dataangrepene hos Hydro for noen måneder siden. Cybersikkerhet berører de fleste bransjer, ikke minst industri- og energiaktører, avslutter Brunborg.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund