Norsk gass forbedrer miljøet i Europa

09.08.2018
Gassco-sjefen serverte gode CO2 nyheter under Energirike-konferansen.
Administrerende direktør i Gassco, Frode Leversund kunne fortelle en at norsk eksport av gass økte med 8% fra 2016 til 2017. Dette er ny leveranserekord. –Trenden er mer gass om sommeren, sa Leversund, og det er store tall han snakker om; Gassen har en eksportverdi på kr 800 mill bare på et døgn!

I hovedsak brukes den norske gassen til tre områder, som er til kraftbransjen, husholdninger og til industri. Bare til UK alene er eksporten tre ganger så stor som den norske vannkraftproduksjonen, og totalt eksporterer vi ni til ti ganger dette volumet. Leversund kunne også vise til tall som synliggjorde at norsk gass sikrer at CO2 utslippet i UK er det laveste på 120 år. Uten norsk gass hadde dette energibehovet blitt erstattet med kullkraft. Tyskland er også en stor importør av norsk gass, og bruker en tredel av gassen til industribruk. Norsk gass sikrer altså at en får et forbedret miljø i Europa ifølge Gassco-sjefen.

-For å opprettholde høy og langsiktig gassproduksjon fra norsk sokkel er høy leteaktivitet en forutsetning. Her må alle aktører bidra, avsluttet Leversund.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro