-Definitivt en døråpner
23.02.2023
Kurt Misje i MisjeCollection merker god effekt av å være Miljøfyrtårnsertifisert og anbefaler også andre enkeltpersonforetak og mindre bedrifter å sertifisere seg.
– Det har definitivt vært en døråpner for min del. Flere og flere kunder, ikke minst fra det offentlige, etterspør nå miljøsertifisering fra leverandører. Jeg opplever at flere og flere kommuner nå har krav om å handle hos sertifiserte, sier Misje.
God butikk
Hobbyprosjektet vokser seg stadig større og får flere og flere kunder over hele landet. Omsetningen ble doblet fra 2021 til 2022, og året i år har startet veldig godt.
– Sertifikatet åpner en del dører, så kostnaden med å bli sertifisert tjenes fort inn igjen, i hvert fall for min del, forteller han.
Selv tar han også grep for å minke klimaavtrykket.
– Jeg bestiller en del fra utlandet, men sørger nå for å bestille større kvanta for å redusere frakten, noe som fører til færre flyreiser. I tillegg er jeg på leverandørene mine om å også bestille større kvanta, samt se på muligheten for å redusere plastemballasjen, for eksempel, forteller Misje.
Relativt kort prosess
Misje anslår at hele sertifiseringsprosessen tok om lag 8-9 uker totalt.
– Det tok ca. 4 uker å produsere dokumentene, deretter var det litt venting på godkjenning. Mitt foretak er basert hjemme, og jeg leier kun et lite lager utenom. Dermed var det en enda enklere prosess enn hvis jeg hadde hatt et lokale, forteller han, og fortsetter;
– Men jeg anbefaler altså også små bedrifter om å sertifisere seg. Flere og flere stiller nå krav til sertifiseringer og at man har et bevisst forhold til miljø og klima. Miljøtårnsertifiseringen ses på som et kvalitetsstempel og bevis på bedriftens miljøgrep. Så for å ikke sakke akterut er det viktig å gjøre det vi kan. Ikke bare for å vinne kontrakter, men også av miljøhensyn, selvsagt, avslutter Misje.
Bildet viser et utvalg av produktene MisjeCollection selger. Håndmalte julekuler og suvenirprodukter med lokale motiver, blant annet.
Klima