-Det er det ytre som teller…

28.06.2023
Fra venstre: Helge Gabrielsen, Sigbjørn W. Olsen og Ida Gabrielsen i Ytre Fasade.
Gjengen i Alutile starter Ytre Fasade og får en mer miljøvennlig profil
Eier Helge Gabrielsen startet Alutile allerede i 2008, og har i mange år levert fasadeplater til bygg over hele landet. Nå har han og kollegaene startet Ytre Fasade og sikret seg mer kortreiste leverandører.

– Vi ønsket oss leverandører fra Europa, slår daglig leder Sigbjørn W. Olsen fast, og forteller om alle fordelene med dette;

– Miljøaspektet er utvilsomt en av de sterkeste fordelene. Ikke bare er avstanden til leverandør vesentlig kortere i forhold til Asia, hvor produktene importeres fra i dag, men produktene er også langt mer miljøvennlige. Hele 70% av solenergi benyttes i produksjonen av aluminiumskompositt-platene, og Techwood-platene er laget av skall fra risproduksjon og resirkulert plast, blant annet havplast, og salter og mineraler.

– I tillegg får vi et bredere sortiment, med flere farger og overflater, gode tekniske tjenester og enda bedre oppfølging. Leveringstiden blir også kortere, sier Olsen.

Solide og holdbare
Fasadeplatene har lang holdbarhet og er som skapt for norske værforhold, slår Olsen fast. Det er også derfor store entreprenører, byggmestere og arkitekter over hele landet er gode og store kunder, i tillegg til privatkunder gjennom blant annet Optimera.

I tillegg til Sigbjørn W. Olsen og Helge Gabrielsen, er også Ida Gabrielsen en del av teamet. Hun jobber med salg og marked i Ytre Fasade. Fasadeplategjengen har hovedkontor i 24/7-bygget.

– Vi har også et kontor i Oslo som vi skal bemanne på sikt, men foreløpig håndterer vi arbeidsmengden fint med oss tre, så lenge vi har våre gode samarbeidspartnere på lagertjenester, økonomi og markedsføring, smiler Olsen avslutningsvis.

Om Ytre Fasade og Alutile:
- Startet i 2008 av eier og innehaver Helge Gabrielsen
- 3 ansatte
- Omsetter for ca. 40 millioner kroner i året

  
Bildene over viser spileplater fra Thermotech, og fasadeplater i aluminiumskompositt.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund