– Elementbygg er fremtiden

15.12.2022
– Det er et voksende marked for elementbygg, sier Jan Berge (t.v.), daglig leder i XL-BYGG. Både han og Frode Lervig (t.h.), prosjektleder for elementbygg-satsingen, er fornøyde med den høye etterspørselen.
 
XL-BYGG Berge Sag lanserer ferdigbygde elementer til hus og hytter. – Sparer miljø, material og byggetid, sier daglig leder.
– Vi sparer tre til fire ukers byggetid, og vi kan bygge hytter hele året. Den store fordelen for kundene våre er at de får et tett og tørt bygg i løpet av få dager.
Det sier daglig leder XL-BYGG, Jan Berge, når byggevarevirksomheten starter produksjon av elementbygg i Ølen.

Innendørs produksjon
Konseptet går ut på å bygge ferdig vegger og tak til hytter og hus. Elementene kommer med kledning, vinduer, isolasjon og innvendige lekter, og er klar for elektriker. Dette korter ned både byggetid og reduserer forbruk av byggevarer.

Bygger uansett vær
At elementene blir produsert innendørs, gir bedre kontroll på kvalitet gjennom hele prosessen, og sikrer god avfallshåndtering og gjenbruk av materialer til kommende prosjekter. Man kan bygge uansett vær og temperatur, og kan dermed ha god fremdrift hele året.

Enklere rekruttering
Jan Berge er overbevist om at dette er fremtidens måte å bygge hus og hytter på.
– Nå er det vanskelig å få tak i utførende tømrere. Da er det enklere å få tak i folk som ønsker å jobbe innendørs i en produksjonshall, sier Berge.

– Et voksende marked
Elementproduksjon gjør det mulig å få tett hus eller hytte på under en uke. Elementene blir fraktet med bil til byggeplass for å settes sammen der, før rørlegger og andre fag setter i gang.

– Markedet for denne typen elementer er voksende. Vi starter rolig med to mann i produksjonen, men regner med å øke dette til mellom seks og åtte mann i løpet av et år. Vi leverer over hele Sør-Norge, som etter hvert har blitt vårt naturlige nedslagsfelt, sier Berge.

Bygg & Anlegg
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro