-Merkbar forskjell allerede etter de to første gangene

02.05.2023
Tre av sju ansatte hos Mercator Crewing på yogatime hos Mjuk. F.v. Siv Halvorsen, Ann-Katrin Stalsberg og daglig leder Roald Larsen.
Ukentlig yoga for de ansatte gir god effekt
I halvannet år har Mercator Crewing brukt en time av arbeidsdagen hver torsdag morgen på yoga for alle ansatte.

– Det hele begynte da Lisbeth Spies startet opp Mjuk i nabobygget vårt. Jeg var ganske ukjent med yoga, men ble nysgjerrig da hun fortalte om effekten det kunne gi, sier daglig leder Roald Larsen i Mercator Crewing.

– Med en stillesittende kontorjobb kan det fort bli ‘vondter’ og plager i nakke, rygg og skuldre, så jeg tenkte det var verdt et forsøk. Jeg hadde ærlig talt ikke trodd at vi skulle merke noe så fort, men det ble bedring allerede etter vårt andre besøk, forteller han.

Han skryter av øvelsene og ikke minst av avspenningen som hver time avsluttes med.

Stresser ned
– I en stresset hverdag er det fantastisk å ‘måtte’ stresse ned. Det er nesten som jeg sovner, og stemningen på kontoret er merkbart roligere etterpå. Jeg husker også en gang jeg hadde en legetime etter en avspenning. Jeg har aldri hatt så lavt og fint blodtrykk som da, smiler Larsen.

Han er eneste hane i kurven på kontoret, resten av gjengen er kvinner. Som regel får alle ansatte med seg den ukentlige yogatimen. Det hender også at de får med seg noen fra Østensjø Rederi eller Hagland finans.

– Erfaringsmessig så har alle godt av et lite avbrekk i hverdagen. Å være et sted der du kjenner på ro og tilstedeværelse. Lar hjernen får hvile litt og kroppen få akkurat det den trenger, sier Lisbeth Spies, innehaver av Mjuk yogastudio.

– For å lytte til hva vi trenger, må vi være litt i stillhet. Mange av oss sitter fast i ‘hamsterhjulet’, og da går livet sin gang uten at vi stopper opp. Forskning viser at meditasjon, yoga og pust gir overskudd, fokus, økt konsentrasjon og energi. Så hvorfor gjør ikke alle det?, spør Spies.

Nedgang i sykefravær
Larsen anbefaler alle om å begynne med yoga.

– Bevegeligheten øker, stresset og sykefraværet minker. Det er med andre ord vel verdt investeringen. For vår del har vi fått veldig god effekt av den ene timen vi har i uken. Det er fantastisk, sier han entusiastisk.

– At Roald setter av en time av arbeidstiden hver uke til yoga sier veldig mye om han som leder. Han er en mann som har verdiene på riktig plass. Jeg mener ikke at yoga nødvendigvis er for alle, men han gir de ansatte muligheten, og de opplever hvile, avspenning og ro, samt at de får overskudd. Dessuten bygges lojalitet til arbeidsplassen. De ansatte blir sett, avslutter en smilende Spies.

Om Mercator Crewing
- Bemanning av båter/skip
- 60% eid av Østensjø
- Tidligere kjent som Norwegian Maritime Services
- Startet som Mercator Crewing i 2019
- 7 ansatte
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund