-Volumet er knallhøyt

03.12.2021
Distriktssjef Magne Olav Strøm hos Bring Logistics er inne i årets travleste tid
Sorterer 15.000 pakker i døgnet og planlegger for utvidelse
De er inne i høysesong nå. Alle nettbestillingene som ble gjort i forbindelse med Black Friday begynte for alvor å komme inn denne uken, og julebestillinger og -forsendelser ‘peaker’ også. Distriktssjef Magne Olav Strand på Bring Logistics og hans team på over 200 har nok å gjøre.

– Volumet er knallhøyt, ingen tvil om det. Det øker for hvert år, men vi ser jo at flere og flere nå vil ha hjemkjøring av pakker i stedet for å hente selv. 30% økning i det segmentet, forteller Strand.

Pakkesorteringen fordeles på to skift og foregår hele døgnet. Mye er automatisert, men ikke alt lar seg utføre av maskiner. Fremdeles er det en god del manuelt arbeid ved båndet. Kapasiteten skal imidlertid øke.

– Vi planlegger en utvidelse. Forhåpentligvis i løpet av våren, men senest neste sommer. Det vil gi oss en dobling av kapasiteten, sier distriktssjefen.
Bring har også tatt klimautfordringene på alvor. De har 27 elektriske bud- og varebiler, og målet er å ha CO2-fri levering her lokalt i løpet av første del av 2022.

– Det er klart det er veien å gå. Heldigvis blir el-bilene bedre og bedre. Enkelte bud kjører lange distanser på en dag, det er store avstander i enkelte områder av nedslagsfeltet vårt. Kong Vinter kan jo også være utfordrende i budleveringen, men posten og pakkene skal frem, selv på dårlige veier!

Strand brenner tydelig for infrastrukturen.

– Politikerne bør komme på banen! Det virker som vi er glemt vi som holder til vest for Haukeli. Jeg har kjørt land og strand rundt, men har ikke opplevd dårligere veier enn enkelte steder her i vår region. Dette er trist, avslutter han.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund