126 anløp fra februar til desember!

07.10.2022
Iona er litt 'vårt', sier reiselivsdirektør Vigleik Dueland. Skipet er satt opp til å ankomme Haugesund 24 ganger i løpet av neste år. 
Cruiseanløplisten for 2023 klar
Destinasjon Haugesund & Haugalandet lanserte denne uken listen over cruiseanløp for 2023. Allerede 22. februar kommer det første skipet, og det siste kommer så sent som 27. desember.

– Hvis fulle skip blir det over 400.000 passasjerer totalt, forteller reiselivsdirektør Vigleik Dueland.

Det var ikke langt unna passasjerkapasiteten på anløp for inneværende år, men pandemietterslep gjorde at skipene lenge gikk med 50-60% belegg. Det er en forventning om større fyllingsgrad for neste år enn i år, kan Dueland fortelle.

God butikk
At anløpene og passasjerene er god butikk for mange er det liten tvil om. Blant andre har Condor i Haraldsgata merket økt handel når det er cruiseanløp.

– Neste år får både handelsstanden og reiselivsaktører en lengre sesong neste år, det er kjekt, sier reiselivsdirektøren.

Han synes det er veldig kjekt at det både kommer noen nye cruiseskip, blant annet MSC Explora 1, som er i luksussegmentet, og at det blir hyppige besøk fra kjente, tyske AIDA-skip og ikke minst britiske Iona.

– Iona er litt ‘vårt’ skip. Man får jo en egen relasjon når de både lå her i opplag og når de kommer så ofte. Mannskapet ombord har fått gode relasjoner til byen og regionen, det er veldig kjekt, sier han.

Tyske og britiske turister utgjør brorparten av besøket til regionen.

Hurtigruten
Neste høst starter også Hurtigruten anløp i Haugesund.

– Dette er en egen vinterrute og ikke en del av kystruten. Det blir et eget cruise, på lik linje med de andre cruisene. Det har fått navnet Nordkapp-ekspressen og skal gå mellom Oslo og Nordkapp, avslutter Dueland, som nå er i full gang med planleggingen for cruiseanløp i 2024, 2025 og 2026.
Reiseliv
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund