AOF mottar 3,4 millioner kroner i støtte
13.10.2023
Nye utdanningsløp vil bli tilgjengelige fra høsten 2024:
Havvind – Konsept og Mulighetsrom:
Dette programmet inkluderer tre moduler á 10 studiepoeng og har vært utviklet i samarbeid med Deep Wind Offshore, Aker Solutions, Moreld Ocean Wind, Marie Aluminium og Utsira Kommune.
HMS i komplekse virksomhetsmodeller i petroleumssektoren:
Programmet har også tre 10-studiepoengs moduler, med partnerskap fra Aibel, Aker Solutions, Odfjell Drilling, KCA Deutag og AF Offshore Decom.
Transport av elektrisk kraft over større avstander:
Dette programmet, som innebærer én modul på 10 studiepoeng, har dratt nytte av samarbeid med Fagne, Deep Wind Offshore, BKK, Glitre Nett, Sunnhordaland kraftlag, Statnett sentralt og Solenergiklyngen.
- Å sikre tilgang på relevant kompetanse og gode fagarbeidere i årene som kommer vil være avgjørende for den norske havvindsatsingen. Norge har ledende offshore- og maritim kompetanse, der mye er overførbart til havvind. Likevel vil det være behov for kompetanseheving innen ulike fagdisipliner. Vi ønsker å støtte opp om og bidra til å utvikle ekspertise lokalt sammen med utdanningsinstitusjoner i regionen,
uttaler prosjektdirektør i Deep Wind Offshore, Kjetil Jacobsen.
Utdanningsprogrammene vil bli tilgjengelige både som stedsbaserte og nettbaserte tilbud og vil være gratis for studenter. Fagskolen ved AOF Vestlandet-Agder har i søknadsprosessen samarbeidet nært med flere bransjeaktører og Rogaland Fylkeskommune for å sikre relevant og bransjespesifikt innhold som møter aktuelle kompetansebehov.
Arbeidet med å utvikle de nye utdanningsprogrammene starter nå, og vil utføres i tett samarbeid med samarbeidspartnerne. Fagskolen ved AOF Vestlandet-Agder ser med glede frem til å kunne imøtekomme industriens kompetansebehov og tilby disse innovative og fremtidsrettede utdanningsprogrammene.