Avvikler importen av råvarer fra Russland

18.03.2022
Produksjonen går som planlagt på fabrikken på Husøy. Foto: BioMar
- Vi inngår ingen nye avtaler med Russland, sier administrerende direktør i BioMar Norge
Fiskefôrfabrikken BioMar merker både krigen i Ukraina og økte energipriser godt.

– Krigen skaper flere utfordringer med hensyn til energikostnader, råvaretilgang og logistikk, sier administrerende direktør for BioMar Norge, Håvard Jørgensen.

De leverer fôr til kundene sine som planlagt.

Import og eksport
Ingenting av eksporten går til Russland, men de har hatt en del import av råvarer fra Russland. Dette blir det slutt på fremover.

– BioMar avvikler importen av råvarer fra Russland. Det vil ikke skje over natten, men gradvis i løpet av de neste 3-4 månedene. Vi inngår ingen nye avtaler om råvarer fra Russland, sier Jørgensen.

Energikostnader
BioMar Norge har to fabrikker i Norge; én på Husøy på Karmøy og én på Myre i Nordland. Energiprisøkningen på strøm og naturgass merkes godt, både i fabrikk og på båter. Energiprisen har tredoblet seg, kan de melde.

Jørgensen ønsker ikke å kommentere i detalj hvordan de imøtekommer utfordringene, men forteller at de generelt har en meget tett dialog med leverandører og kunder, og at de på den måten prøver å skape oversikt i et temmelig kaotisk bilde.

BioMar Karmøy
Fabrikken på Husøy produserer som planlagt. Fabrikksjef Chris Hume sier at situasjonen i Ukraina byr på utfordringer, men at de fortsetter å levere uavbrutt til kundene.

- Råvareendringer kan bety noen små endringer i prosessen, men det er vi allerede vant med siden forskjellige råstoff har varierende prosessegenskaper, forklarer fabrikksjefen.

Han merker godt de økte energikostnadene.

- BioMar jobber hardt for å minimere energibruken, og de siste prisøkningene får oss bare til å jobbe enda hardere for å bli så energieffektive som mulig i alle ledd av produksjonen, sier Hume.

Han er trygg på at de vil fortsette å opprettholde leveransene til kundene. 


Fabrikksjef BioMar Karmøy, Chris Hume, merker konsekvenser av situasjonen i Ukraina, men leverer som planlagt til kundene. 
Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund