Bedre oversikt over lærebedrifter

05.12.2023
Ernst Eielsen (Opplæringskontoret for bygg- og anleggsteknikk Rogaland) og Silje Sandven (Opplæringskontor salg service) er godt fornøyd med ny portal som gjør oversikten over godkjente lærebedrifteter enklere for elever. Her fra yrkesmessen i Tysvær Arena. 
Foto: Aleksander N. Zecevic
Ny portal gjør det enda enklere å finne bedrifter som tilbyr godkjente læreplasser
Tjenesten "finn lærebedrift" skal gjøre det enklere for elever og bedrifter å finne hverandre. Det er stort behov for fagarbeidere i hele landet og mange bedrifter ønsker lærlinger. Det har aldri vært flere godkjendte lærebedrifter, samtidig som det hvert år står rundt 6000 kvalifiserte søkere uten læreplass.

-Behovet for fagarbeidere vil bare forsterke seg i årene som kommer og vi jobber med ulike tiltak for å få flere til å fullføre fagutdanning. Vi vet at læreplass er en viktig faktor for å få flere til å fullføre, men det har ikke vært lett nok for elever og bedrifter å finne hverandre, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) i en pressemelding.

For elever og opplæringskontor kan en godt oppdatert portal være meget nyttig.

-Med en slik portal har vi og elever enda bedre oversikt over godkjente lærebedrifter. Det er viktig at elevene på Haugalandet lett kan finne aktuelle bedrifter som tilbyr læreplasser, sier Silje Sandven i Opplæringskontor salg service som formidler læreplasser i salg, service, IT-drift og IT-utviklerfaget.
-Jeg vil samtidig understreke at vi har stort potensial for enda flere bedrifter som kan ta imot lærlinger.

Avdelingsleder i BYGGOPP Rogaland (Opplæringskontoret for bygg- og anleggsteknikk) Ernst Eielsen er også fornøyd med portalen.

-Vi har god oversikt fra før, men en slik portal vil gjøre det enda enklere for elever å finne frem til bedrifter innen de mange fagretningene en kan velge blant. Det vil også være til stor hjelp for elever allerede i ungdomsskolen som ønsker å peile seg inn på en yrkesfaglig retning at en kan finne bedrifter som tilbyr læreplasser de ønsker.

På Haugalandet har rundt 60 % av elevene valgt yrkesfag etter 10. klasse de siste årene.

-Det er gledelig at elever velger utdanninger næringslivet etterspør og som en nærmest er sikret fast jobb i etter fullført læretid, sier administrende direktør i Næringsforeningen Haugalandet Bernt Jæger.

Portalen finner du her
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund