Berge Sag satser stort i Setesdal

13.11.2023
Rolf L. Sjursen, konsernsjef i Berge Sag Gruppen
Berge Sag Gruppen går motstrøms og investerer for fremtiden, selv i et litt tråere hyttemarked.

Det Haugalands-baserte selskapet har inngått samarbeid med veletablerte Brokke Eigedom i Setesdal. Avtalen som ble signert forrige uke, har som formål å etablere et nytt felles selskap som skal utvikle og drive tomteutvikling i Brokke. – Nå blir hytteutviklingen tatt opp til et nytt nivå, sier Svenn M. Brokke i Brokke Eigedom.

Rolf L. Sjursen, konsernsjef i Berge Sag Gruppen, er også svært fornøyd med å ha fått til avtalen ifølge en pressemelding.

– Det er fantastisk. Dette samarbeidet vil gi oss aktivitet mot et nytt marked i lang tid fremover, potensielt de neste 30 årene og opp mot 1100 stk. nye fritidsboliger, sier konsernsjef i Berge Sag Gruppen, Rolf L. Sjursen.

 

Brokke Eigedom og Svenn M. Brokke har over tid søkt etter en strategisk partner som kan overta eller være med på å realisere utbyggingen av tomtene og eiendommene selskapet eier. Berge Sag Gruppen har over 40 års erfaring med tomteutvikling på fjellet og nå har de to selskapene altså funnet sammen, signert avtale og er klare for å bygge destinasjonen videre gjennom et nytt, felles eid selskap.

 

Brokke er et område i vekst, og etterspørselen etter hytter er stor. Populariteten til den vakre fjellbygda – i Valle i Setesdal, har vekket oppmerksomhet flere steder i landet, også i Haugesund.

– Brokke har blitt svært populært, og nærmer seg Hovden i etterspørsel. Plasseringen er gunstig, særlig for dem på Sørlandet. Destinasjonen har bygget seg opp til å bli en helårsdestinasjon, med alpin og langrennsløyper på vinterstid og alt fra sykling, klatring, bading, topp – og turløyper på sommerhalvåret.
 

Avstanden er heller ikke avskrekkende for hverken Stavangerbuen eller østlendingene. Dette er et område vi har tro på og gleder oss til å være med på å utvikle – til glede for både bygda og hyttefolket, sier Rolf Sjursen, konsernsjef i Berge Sag Gruppen.
 

Et annet element som har gjort at den store utbyggeren fra Haugalandet landet på et hyttesamarbeid i Brokke, er Eikås Hytter og Hus AS hvor Berge Sag Gruppen er majoritetseier. Eikås er lokalisert i området og har gode erfaringer med området og lokale leverandører.

– Det er selvsagt positivt og betryggende, nikker Sjursen.

 

Berge Sag Gruppen er allerede etablert som den største kombinerte leverandøren av hytter og hus på Haugalandet, og blant de aller største hyttebyggerne i landet med blant annet solide merkevarer som Eikås Hytter og Berge Hytta. Selskapet jobber hver dag for å levere trygghet og gode løsninger.

– Det er viktig å presisere at vi ikke er et investeringsselskap, men en tradisjonsrik bedrift som ønsker å føre opp hytter som passer inn. Vi er altså ikke en finansiell, men en industriell investor, sier Sjursen.
 

Berge Sag Gruppen gleder seg til å være med å utvikle hyttesatsingen i Brokke, spille på lag med lokalsamfunnet, næringslivet og bidra til å ta bygda med videre inn i fremtida. Berge Sag som selv kommer fra et lite samfunn er spesielt bevisst på viktigheten av dette.

– Vi har tro på området, folkene og modellen de har bygget opp her med å bygge opp destinasjonen Brokke. De har gjort en veldig god jobb og dette er for oss også helt i tråd med strategien vår med å satse mer øst og sørover i landet. Vi gleder oss stort til å få bli med på reisen videre, smiler Sjursen.

– Og det gjør vi også. Det blir fint med en mer forutsigbar prosess og utvikling fremover. Vi føler oss heldige som har med oss Berge Sag Gruppen på laget, og gleder oss, avslutter Svenn Magne Brokke i Brokke Eiendom.

 

 

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund