Det søkes om nytt kontorbygg i Haugesund sentrum med 600 til 700 kontorplasser

02.02.2024
Illustrasjon på nytt kontorbygg på gamle Sørhaug Bil-tomten
Håp om byggestart i starten av 2025.
Starter søkeprosessen nå
Sørhaug Eiendom sender nå inn anmodning om oppstartsmøte med Haugesund kommune. Målsetningen er byggestart om ca. 12 til 18 måneder.

600 til 700 nye arbeidsplasser i sentrum
Prosjektet, som på mange måter vil bli portalen inn til kjernen av byen, vil legge til rette for mellom 600 og 700 nye arbeidsplasser i sentrum.
Bygget planlegges BREEAM-NOR sertifisert med karakteren Breeam-Excellent. BREEAM-NOR sertifisering er Norges fremste miljøsertifiseringssystem for næringsbygg. Bygget vil også utarbeides i henhold til LINK Kompass® som er et verktøy for bærekraftig arkitektur. Verktøyet skal sikre byggherrens miljøambisjoner i prosjekter, og finne den optimale balansen mellom høye miljøambisjoner, økonomisk vekst og sosial bærekraft.

-Eiendommen har en fantastisk beliggenhet med utsikt til havet og byen. Bygget skal møte omkringliggende gater og torg på en inviterende og åpen måte. Her kan en jobbe i topp moderne lokaler og ha mulighet til å nyte lunsj på bryggen en varm sommerdag, eller kanskje ta lunchen på takterrassen. Generøse vindusflater og delikate skandinaviske interiør, vil la lyset og utsikten spille hovedrollen. - sier Andreas Neumann Meyer og Kristian Bekkenes fra Link Arkitektur i en pressemelding til næringsforeningen.

- Sentralt plassert på gateplan ut mot Djupaskarvegen, planlegges Sørhaugkvartalet sin egen husrestaurant og kaffebar. Vi håper at dette kan bli Haugesund sitt nye samlingspunkt gjennom hele dagen og uken, både for ansatte i bygget, men også for besøkende. Her skal du kunne starte dagen med morgenkaffe og mail i vinduet, møtes for lunsj med kollegaer og samarbeidspartnere, og invitere til fredagsdrink, mingling og middag når helgen kommer. - sier Nils Sørhaug. Sørhaug har hatt sitt virke på dette området i mange år, og kjenner både området og tomten bedre enn de fleste.

Illustrasjon av bygget ferdigstilt.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund