En handlingens mann!

05.01.2023
"I like this man. He is a man of action", sa George Bush om Kai Eide. Den tidligere toppdiplomaten er en av mange spennende foredragsholdere på årets Haugalandskonferanse
Man må se seg selv som deltaker - og ikke tilskuer. Det må vi alle, mener Kai Eide som står på scenen på Haugalandskonferansen 10. mars.
 
Kai Eide, mangeårig diplomat og tidligere ambassadør kommer til årets Haugalandskonferanse 10. mars.

Eide har en lang karriere bak seg med internasjonal sikkerhetspolitikk og krisehåndtering som arbeidsfelt i tjeneste for Norge, FN og NATO. Han har vært ambassadør for en rekke norske utenriksstasjoner, deriblant til Sverige fra 2014-2017. Han har jobbet utrettelig for å finne løsninger på en rekke av verdens konflikter.

«I like this man – He is a man of action», sa George Bush etter at Eide ble utnevnt som FNs utsending til Afghanistan.   

-Kai Eide er åpenbart en særdeles kunnskapsrik og erfaren mann – og vi er både stolte og glade over Eides deltakelse på årets konferanse. Han er en av de mest erfarne og profilerte diplomatene vi har i Norge – og har bakgrunn i politisk arbeid på både nasjonale og internasjonale arenaer, fastslår prosjektleder Ingeline Kaldestad i Næringsforeningen.

De siste årene har Kai Eide jobbet i krysningen mellom næringsliv, innovasjon og politikk. – Utrolig givende og lærerikt; Næringslivet står overfor store utfordringer. Økonomiske ressurser, forskning og kompetanse må prioriteres for å bygge nye og avanserte bedrifter som kan slå gjennom på et globalt marked, sier Eide, som absolutt ikke har behov for å skru ned arbeidstempoet; «så lenge man lærer noe nytt og har en hund som trekker en ut i skogen, er det ingen grunn til å sakke farten, fastslår den tidligere toppdiplomaten.

Engasjement er et nøkkelord for å beskrive Kai Eide, som mener at det er viktig at vi ser på oss selv som deltakere – og ikke tilskuere til ulike utfordringer.
  
Hans brennende engasjement for utenrikspolitikk og globale utfordringer har definitivt ikke avtatt.  Han tror verden, og Europa, spesielt, vil stå overfor betydelige utfordringer når det gjelder samarbeid og sikkerhetspolitikk de neste årene, og at krigen i Ukraina er et avgjørende vendepunkt.

– 2020-tallet vil bli et ustabilt tiår, sannsynligvis det mest ustabile tiåret etter 2. verdenskrig. Det er dramatisk fordi vi trenger internasjonalt samarbeid mer enn på lenge, særlig på grunn av klimakrisen. Nå blir dette nødvendige samarbeidet vanskeligere å få til. I mange land snakkes det nå, med god grunn, om mer penger til forsvar og beredskap. Det tar imidlertid samtidig penger og ikke minst oppmerksomhet bort fra klimautfordringene, som er den virkelig store eksistensielle trusselen verden står overfor, advarer Eide.

I tillegg til globale utfordringer vil foredraget på Haugalandskonferansen også speile hans sterke engasjement for raskere omstilling av norsk økonomi; - Det er trøkk i næringslivet – men vi må sikre at vi har en god nok strategi for omstilling til ny, konkurransedyktig eksport etter «gullalderen», fastslår Kai Eide.  
   
Kai Eide er i tillegg til mye annet en erfaren foredragsholder – og ser fram til å dele sin erfaring og sine tanker og synspunkter på regionens største næringslivskonferanse fredag 10. mars.
Med sin imponerende bakgrunn, sterke engasjement og store hjerte, vil Kai Eide gi deltakerne på årets konferanse et foredrag som setter avtrykk – og som definitivt vil gjøre inntrykk, fastslår en fornøyd Ingeline Kaldestad.

Her kan du lese mer om programmet
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund